Arkadaşlar 2012 model 1,5 play edition sahibiyim. Yarın aracın ilk muayenesi için son gün. Bugün için randevu alıp muayeneye aracımı götürdüm. Allahın emri gibi kısa hüzmeli farlar ne hikmetse herkeste olduğu gibi bende de yönleri hatalı çıktı (hafif kusur). Ancak aracım ilk muayenesinden geçemedi. Sebebide aracı bana ilk sattıklarında kendinde orjinal olan siyah parlak tavan kaplaması (play editionu olanlar bilir) ( Muayeneden geçememe sebebi :Aracın rengi farklı=ağır kusur) 3 yıldır aracımı orjinal renault servisinde bakıma götürüyorum. Aracımı aldığım ilk günden itibaren her servis bakımına gittiğimde ruhsatta bu kaplama işli değil muayenede sorun olur mu diye sordum ve her defasında bi sorun olmaz bu aracın orjinalinde var diye salak saçma cevaplar verdiler ve nihayetinde aracım muayeneden geçemedi. Hemen renault servisine gidip durumu anlattım bana bunun aracın ilk halinde orjinal olarak var olduğuna dair kağıt vereceklerini ve benim bu kağıtla emniyete gidip ruhsata aracı çift renkli diye işletmem gerektiğini söylediler. ruhsat değişiklik parasına da karışmayacaklarını söylediklerinde aracın ruhsat ve anahtarını adamın göğsüne nasıl fırlattım ve gidin benim arabamı muayeneden geçirin getirin diye bağırdım çok hatırlamıyorum. Velhasıl adamlara diş gösterince tavan kaplamasını sökelim direk beyaz renkli olarak muayeneden geçersiniz dediler ve öylede yaptık kaplama söküldü. Ancak antenin olduğu kısım düzgün sökülmedi antenin sökülmesi ve dolayısıyla içeriden döşemenin sökülmesi gerektiğini ve döşeme masrafına karışmayacaklarını söylediklerinde bir daha cinler tepeme bindi. Neyse anteni sökmeden kibar bi şekilde kaplamanın o kısmını da kestiler. Sonuç olarak aracımı 3 gün sonra tekrar muayeneye götüreceğim. Play edition sahipleri inşallah aldıkları anda ruhsata dikkat edip aracın tek renk değilde siyah+beyaz yazdığına dikkat etmişlerdir de benim düştüğüm rezil duruma düşmezler. eğer bu şekilde muayeneye gidecekseniz emin olun aynı durumla karşılaşacaksınız. tavsiyem servise gidip iyi bir kavga çıkarıp sorunu çözdürün herhangi bir meblağ ödemeden yada olacaklara katlanın. Aman dikkat...