R-nav güncellemeye başlamadan önce dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilinsor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilinsor

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bugün arkadaşın araçdaki r-nav ı güncelledik, biliyorsunuz güncelleme sırasında cihazı kapatmamak gerek, bir hata yaptık güncellemeye motor kapalıyken başladık, tabi berbat bir durum oluştu güncelleme başladı ama motor kapalı, cihaz kendini bir süre sonra kapatacak, güncelleme sırasında motoru başlatsam cihaz kendini yeniden başlatacak çaresiz bekledik belki kendisini kapatmaz diyerek far yol bilgisayarı menülerinde geçişler yaptık ama malesef güncellemenin ortasında r nav kapandı, tesadüfen bir çökme olmadı yeniden açtık, uzun lafın kısası r-nav güncellemeden önce motoru muhakkak başlatın, dikkatten kaçabilen bir konu, paylaşmak istedim

Güncellemeler sırasında ekranda motoru durdurmayın diye uyarı çıkıyor, forumdaki konularda bunu sürekli dile getiriyoruz lakin gözden kaçabiliyor demek ki...

Biz güncellemeye başlamadan motor kapalıydı tabi başlayınca ekranda uyarı çıktı ama o dakikadan sonra çıkan uyarının faydası yok motor zaten kapalı motoru açsak r-nav reset atacak, tek ayak üzerinde yakalandık, o yüzden burada paylaştım

Ucuz atlatmışsınız...

Aslında güncelleme başladığında motor kapalı dahi olsa gücü kendi kesmemeli, ama kesiyor deneyerek gördük malesef üstelik anahtar kartı yuvasındaydı dikkat etmekte fayda var

Konuyla pek alakalı değil ama bir uyarı da benden olsun. Bugün okullar tatil oldu. Pek çok kişi yollara çıktı. Doğal olarak petrol istasyonları çok kalabalık. Bugün ben de petrol istasyonuma uğradım ana baba günüydü. Yıkama bölümünde etrafı dubalarla çevrilmiş bir araba gördüm. Nedir diye sorunca mazot yerine benzin koyulmuş yanlışlıkla araca veya tersi emin değilim. Neyse ki erken farkına varıp çalıştırmadan iterek çekmişler hemen parka. Aman dikkat. Pompa depoya takılıncaya kadar aracınızın başından ayrılmayın, doğru tabanca olduğundan emin olun. Genelde kredi kartı ödemesi vs. için hemen içeri gidiyoruz. Bunu her zaman yapmakta büyük fayda var.

Geçmiş olsun :eyv

Yeni araçlarda mazot pompası benzinli araca, benzin pompası mazotlu araca girmiyor diye biliyorum. Depo girişleri farklı ikisinin de. Araç eskimiydi acaba?

Yeni araçlarda mazot pompası benzinli araca, benzin pompası mazotlu araca girmiyor diye biliyorum. Depo girişleri farklı ikisinin de. Araç eskimiydi acaba?
Bir farkla doğru Benzin tabancası dizel depoya giriyor ama dizel tabanca benzin deposuna girmiyor ne kadar saçma

Bugün arkadaşın araçdaki r-nav ı güncelledik, biliyorsunuz güncelleme sırasında cihazı kapatmamak gerek, bir hata yaptık güncellemeye motor kapalıyken başladık, tabi berbat bir durum oluştu güncelleme başladı ama motor kapalı, cihaz kendini bir süre sonra kapatacak, güncelleme sırasında motoru başlatsam cihaz kendini yeniden başlatacak çaresiz bekledik belki kendisini kapatmaz diyerek far yol bilgisayarı menülerinde geçişler yaptık ama malesef güncellemenin ortasında r nav kapandı, tesadüfen bir çökme olmadı yeniden açtık, uzun lafın kısası r-nav güncellemeden önce motoru muhakkak başlatın, dikkatten kaçabilen bir konu, paylaşmak istedim
harita güncellemesi için 69 dolar verdinizmi

Geri