Rolantide 3000 deviri geçmiyor

symbol2011

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar Aracımda yeni farkettiğim bişeyi paylaşmak istiyorum. Bugün araç rolantideyken debriyaja ayağım basılıyken aynı anda gaza yüklendim ancak 3000 devirden yukarı çıkmadı. ama debriyajdan ayağımı çekip direk gaza basınca üst devirlere çıkıyor. (Ama bu dediğim araç durduğu yerde böyle.)

aracım dci 90bg aynı durum bende de söz konusu.kesici koymuşlar

Bu motorlarda vites boşta iken yüksek devirler çevirmek büyük hasarlara sebep oluyor.Tamamen motoru korumak için yapılmış bir şey bu.2010 yılından sonraki dCi motorlarda var diye biliyorum.

Bu motorlarda vites boşta iken yüksek devirler çevirmek büyük hasarlara sebep oluyor.Tamamen motoru korumak için yapılmış bir şey bu.2010 yılından sonraki dCi motorlarda var diye biliyorum.
2008 10. ay çıkışlı F/Kangoo'da da vardı bu özellik...:eyv

Sert kalkış yapıp baskı ve balata sistemi hasar görmesin ve Usta'nın da bahsettiği gibi yüksüz çalışan motoru aşırı devire çıkarıp hasar görmesini engelleyen sistem.

gerçekten clio 4 de güzel özellikler var. mesela bunlardan biriside hareketli ön ızgara. hava soğukken ön panjur otomatik kapanıyor araç ısınınca açılıyor böylece araç erken ısınıyor.:bravo

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar Aracımda yeni farkettiğim bişeyi paylaşmak istiyorum. Bugün araç rolantideyken debriyaja ayağım basılıyken aynı anda gaza yüklendim ancak 3000 devirden yukarı çıkmadı. ama debriyajdan ayağımı çekip direk gaza basınca üst devirlere çıkıyor. (Ama bu dediğim araç durduğu yerde böyle.)
Debriyaj kısmı hatırlamıyorum. Triger değişti biraz test etmek istedim 2 3 gün sonra yoldan gelip petrolde durunca bi gaz vereyim dedim 3000 i geçmedi sonra nasıl yaptığımı hatırlamıyorum bir iki denedim geçmeye başladı. Zarar vermiş olma ihtimali var mı ?

1-2 defa deneyerek zarar vereceğinizi sanmıyorum, öyle olsa bile illaki bunu fark edersiniz.

2021 megane 4 edc aracım vites P ve N konumunda iken gaza yüklendiğimde devir saati 3.000 deviri geçmiyor. servisi aradım getirin bakalım diyor. sanayideki arkadaşlar yeni araçların bi çoğunda bu özellik var diyor. bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim?

Geri