Rolantide titreme

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dngr25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dngr25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2011
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Puanları
0
cllio 2000 otomatik vites 1,6 rte
aracım ışıklarda boştan iken titreme yapıyor bunun nedeni ne olabilir. arkadaşlar bilgisiz tamirciyede gitmek istemiyorum varsa bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz..:)
 
jant eğrilmiş olabilir
 
cllio 2000 otomatik vites 1,6 rte
aracım ışıklarda boştan iken titreme yapıyor bunun nedeni ne olabilir. arkadaşlar bilgisiz tamirciyede gitmek istemiyorum varsa bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz..:)

vitesiniz 'N' konumundayken titreme yapıyorsa, ateşleme sistemini gözden geçrimeniz lazım. buji ve bobinlerinizi kontrol ettirin. rolanti valfinide temizlemeniz yararınıza olacaktır.
 
Rolanti düşüklüğünden veya ateşlemenin silindirlerdeki yetersizliğinden kaynaklanabilir.
 
titreyen neresi, direksiyon ? vites? motor?
 
Bence de buji - buji kabloları ve Sibob ayarı yaptırın .
Siboblarınız ayar istemeyebilir ama buji - buji kablolarını deeğişmeyi ihmal etmeyin .

LPG varsa gaz ayarı yaptıırn
Geçmişolsun .
 
Motor kulagı kırık da olabilir..
 
rolantide titreme

arac D de iken az titriyor ama N de iken aracın tamamı titriyor..
 
ya bende de 1.4 16 v 2001 model cilo var bende de aynı sorun var arabanın tamamı tıtrıyo 4 bujıyı degıstırdım kelebegı temızlettım ama sorun yıne devam edıyo acaba hava hortumlarından bırımı delık anlamadım :S
 
Öncelikli olarak bujileri ve kablolarını kontrol ettir. Belki buji kablolarında sorun vardır yada buji de. Toz vs de kaçmış olabilir. 2. İhtimal motor takozudur. Ama motor takozunun belirtisi daha çok beklerken değilde gaza ani bastığında motorun takk diye geriye çarpmasından anlarsın yüksek devirde gazdan ayağını çek bas çek bas yaptığında belli eder kendini takk takk vurma sesi çıkarak. Öncelikle buji ve kablolarını kontrol ettir. Tabi bu söylediklerim rolantinde bir problem yok ise. Eğer rolantin de dalgalanma mevcut ise rolanti sensöründen kaynaklanabilir.
 
Geri
Üst