Saçma sapan rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alternatör ileri seviyede işlevini yerine getiremeyince araç yüksek devirde gitse bile ilk yanan ışık airbag ışığı oluyor.
Boru deyince bu bölgeye etki yapacak kanister aklıma gelmişti. En son yazılan gibi boğaz kelebeği de olabilir.

yanlış biliyorsun
alternatör görevini yerine getiremeyince farlar titrer, gaza basınca farın şiddeti azalır, artar.
airbag ışığı yanması , ön koltuğun altındaki kablolardan....

Koltuk altındaki bozulmuş airbag soketi apayrı bir olay. Ben megane 1 lerde alternatörün ciddi biçimde sorunlu olduğu zaman göstergede airbag ışığının yanmasından bahsediyorum. Akünün şarj olamaması ve yetersiz voltaj sonucu ilk yanan ışık airbag ışığıdır, yani buradan da anlaşılabilir demek istedim :)

akü ışığını neden koymuşlar arkadaş o zaman...madem akü bitince airbagın ışığı yanacak :sss
neyse ...sen bilin deyince kavga çıkmazmış :)

Malesef akü ışığı hemen yanmıyor sorun zaten bu o noktaya gelmeden bahsettiğim durum gerçekleşiyor bu anlattığım aklınızda olsunda hareket halinde başınıza gelirse diye söylemek istedim.püf noktasımı desem nedesem bilemedim:) Ayrıca kavga gibi bir durum asla söz konusu değil bilgi paylaşıyoruz karşılıklı, sizin sorununuzun çözülmesi için sohbet ediyoruz yazılarımdan bu şekilde anlaşıldıysam affola.

Saol kardeşim...

Hayırlı oruçlar...
Eşhedü En La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah.

Selam abiler benim araçta da yan aynaları indirip kaldırdığımda rölanti oynama yapıyor bir de direksiyonu çevirdiğimde durduğum yerde rolanti düşüyor yükseliyor, sonra far açınca biraz düşüyor içimdeki bütün dertleri döktüm :D k.bakmayın yorumlarınız nedir. İnşallah bütün sorunlarınız çözülür.

Selam abiler benim araçta da yan aynaları indirip kaldırdığımda rölanti oynama yapıyor bir de direksiyonu çevirdiğimde durduğum yerde rolanti düşüyor yükseliyor, sonra far açınca biraz düşüyor içimdeki bütün dertleri döktüm :D k.bakmayın yorumlarınız nedir. İnşallah bütün sorunlarınız çözülür.

trigeri nerede değiştirdin...yetkili serviste mi, özel servis te mi

merhabalar
ne derece etkili olur bilemedim bilen yazsın demişsiniz ama :)
megane 1 coupe sahibiyim 143binde araçım aynı sıkıntılar bendede mevcuttu stop eder derecesinde dalgalanmalar mevcuttu ustama gittim dinamo bilyaları ve kömürleri değişti ancak vardı sorunlar hala araçta
forum dökümanları sayesinde rolanti valf motorunu söküp bir güzel temizledim soket bağlantısından sonra kalibrasyon yaptım rolanti valf motoru ile beyin arasında şu anda sisler teyp farlar klima hepsi aktifken hiç bi sıkıntı yaşamıyorum çok şükür
denemişsinizdir belki ama eğer yapmadıysanız denemenizde fayda derim
iyi forumlar

Koltuk altındaki bozulmuş airbag soketi apayrı bir olay. Ben megane 1 lerde alternatörün ciddi biçimde sorunlu olduğu zaman göstergede airbag ışığının yanmasından bahsediyorum. Akünün şarj olamaması ve yetersiz voltaj sonucu ilk yanan ışık airbag ışığıdır, yani buradan da anlaşılabilir demek istedim :)

Kesinlikle haklısın. Daha önce başıma geldi gece farlar nerdeyse sonecekti airbag ışığı yanmaya başladı, arabayı durdurunca stop etti zaten. Tamirciye boğaz kelebeği temizletmiştim ve marş dinamosunu yenilemiştim. Şu an bahsedilen aracın elektrik dengesizliği veya rölanti bozukluğu ciddi seviyede olmasa da geçmiş değil. Aküyü değiştirmeyi düşünüyordum. Değiştirmeli miyim? Yoksa bahsettiğiniz altörnatöre mi yöneleyim?

merhabalar
ne derece etkili olur bilemedim bilen yazsın demişsiniz ama :)
megane 1 coupe sahibiyim 143binde araçım aynı sıkıntılar bendede mevcuttu stop eder derecesinde dalgalanmalar mevcuttu ustama gittim dinamo bilyaları ve kömürleri değişti ancak vardı sorunlar hala araçta
forum dökümanları sayesinde rolanti valf motorunu söküp bir güzel temizledim soket bağlantısından sonra kalibrasyon yaptım rolanti valf motoru ile beyin arasında şu anda sisler teyp farlar klima hepsi aktifken hiç bi sıkıntı yaşamıyorum çok şükür
denemişsinizdir belki ama eğer yapmadıysanız denemenizde fayda derim
iyi forumlar

Evde kendi imkanlarımızla bu işi yapabilir miyiz?

Geri