Sert şekilde çukura girdim, acayip de bir ses çıktı.

mekmekcioglu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Dün akşam 60 - 70 ile giderken bir çukura girdim, çoot diye acayip yüksek bir ses çıktı (hatta nasıl oldu ise silecek kolu kendi kendine aşağı indi),
araba clio 4 joy 1.5, alalı bir ay oldu.

Sizce ne yapmam gerekir ?

Servise götürüp göstermeli miyim ?

Herhangi bir sorun oluştu ise garantiden veya kasko dan karşılanır mı ?

İşlem garantiye girmez herhangi bir sorun varsa kaskodan yaptırabilirsiniz. Fakat aşırı bi sorun olduğunu sanmam. Bizim 2013lerde motor koruma gayet iyi bi iki kere bende girdim hiç sknt olmadı. Ama içiniz rahat etmicekse servise gösterip rahat bir şekilde binebilirsiniz

servis kullanıcı hatası olup olmadığını anlıyor ve frene bastınız mı bilmiyorum daha önce duymuştum cukur ve tümseklere girerken frene basılmaz diye ve en fazla janta vurmuştur çukur ve o yüzden ses çıkmıştır diye düşünüyorum bı kontrol ettirmenizde fayda var

Selamlar,

Dün akşam 60 - 70 ile giderken bir çukura girdim, çoot diye acayip yüksek bir ses çıktı (hatta nasıl oldu ise silecek kolu kendi kendine aşağı indi),

İlerleyen zamanlarda oluşabilecek arızaların önüne geçmek adına servise göstermek daha faydalı olur. Sorun varsa da önlemini almış olursunuz. Garanti karşılar karşılamaz bir yorum yapmak zor.

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

bundan 1 ay önce 1. yıl bakıma giderken bende çok büyük bir çukura girdim öndeki plakalık kırılmış plaka düşmüş servistekiler söyledi plaka yok plakalık kırık diye şok oldum neyse bakıma girdi araba hiç bir sorun çıkmadı çok şükür ama siz servise gösterin derim

bundan 1 ay önce 1. yıl bakıma giderken bende çok büyük bir çukura girdim öndeki plakalık kırılmış plaka düşmüş servistekiler söyledi plaka yok plakalık kırık diye şok oldum neyse bakıma girdi araba hiç bir sorun çıkmadı çok şükür ama siz servise gösterin derim

Derin kavisli bir çukura girmem sonucu aracın altına bakmak icin durduğumda plakanın arkada yerde olduğunu görüp almıştım. Bu gibi durumlarda imkan var ise durup kontrol etmekte fayda var. Geçmiş olsun.

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Selamlar,

Geçmiş olsun böyle durumlarda öncelikle gözle lastik jant araç altı ve motor bölümü gözle kontrol edilmelidir.Sonrasinda araç servise götürülüp kontrol ettirilmeli ön takım zarar görmüş olabilir.

Meraba, yaklaşık bir hafta önce yüksek bi tümseğe biraz hızlı girdim, araba dururken gıcırdama yapıyor, viraj demir lastikleri düzeltildi yağlandı ama sonuç aynı, servis biraz ilgisiz, amörtisörde mi sorun var acaba

O ses amortisör milinin amortisör takozuna doğru sert bit şekilde çarpmasından kaynaklanır. Aracınızda bir şey yoktur. Ancak jant yamulması yada lastiğin balon yapma riski olmuş olabilir. Bunlara dikkat edin. Yüksek hızda direksiyonda titreme varsa jant yamulmuş yada balans bozulmuş olabilir. Ama ilk sert çukurda bir problem olacağını sanmam.

araçlar o tür darbelere karşı oldukça dayanıklı oluyor. Bizler araçlarımızı çok sevdiğimiz için biraz evhamlı davranıyoruz. İçiniz rahat olsun. Birşey yoktur

Geri