Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar aracım 2 , 3 ay arayla antifiriz eksiliyor Max seviyede iken max min arası oluyor servise gösterdim basınç testi yaptılar normal dediler sizede böyle mi ?
Benim aracım yılda bir parmak kadar sıvı eksiltiyor. Sizinkinin 2-3 ayda 3 parmak kadar eksiltmesi bana da fazla geldi. Soğutma sıvısı yaklaşık olarak %50 su, %50 antifrizden oluşur. Sıvı kaçakları da çatlak/delik/çürük radyatörden, devirdaim pompasından, çatlak hortumlardan, gevşek hortum kelepçelerinden, motor contalarından veya araç lpg.li ise lpg regülatörü soğutma sıvısı bağlantılarından olabilir. Basınç testinde problem gözükmediğine göre teorik olarak bu saydığım sebeplerin olmadığını kabul etmemiz gerekiyor. Acaba genleşme kavanozunun kapağı tam kapanmıyor da, soğutma sıvısındaki suyun buharlaşmasına mı sebep oluyor? Eksilen kısmı saf su ile tamamlamak mümkün. Ancak benim önerim, sıvı kaçağını önleyen aşağıda linkini verdiğim ürünü denemenizdir. Bu ürünün 200 ml. civarında sıvı şeklinde olanları da var. Karar sizin.