Su eksiltme

nurullah0435

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar aracım 2 , 3 ay arayla antifiriz eksiliyor Max seviyede iken max min arası oluyor servise gösterdim basınç testi yaptılar normal dediler sizede böyle mi ?

Benim aracım yılda bir parmak kadar sıvı eksiltiyor. Sizinkinin 2-3 ayda 3 parmak kadar eksiltmesi bana da fazla geldi. Soğutma sıvısı yaklaşık olarak %50 su, %50 antifrizden oluşur. Sıvı kaçakları da çatlak/delik/çürük radyatörden, devirdaim pompasından, çatlak hortumlardan, gevşek hortum kelepçelerinden, motor contalarından veya araç lpg.li ise lpg regülatörü soğutma sıvısı bağlantılarından olabilir. Basınç testinde problem gözükmediğine göre teorik olarak bu saydığım sebeplerin olmadığını kabul etmemiz gerekiyor. Acaba genleşme kavanozunun kapağı tam kapanmıyor da, soğutma sıvısındaki suyun buharlaşmasına mı sebep oluyor? Eksilen kısmı saf su ile tamamlamak mümkün. Ancak benim önerim, sıvı kaçağını önleyen aşağıda linkini verdiğim ürünü denemenizdir. Bu ürünün 200 ml. civarında sıvı şeklinde olanları da var. Karar sizin.

http://www.hepsiburada.com/stop-leak-radyator-catlak-tikayici-toz-made-in-usa-66120-p-OTEV66120

Normal, ayrıca araçta eksiltme yok, araç sogukken genlesme kabının kapağını acarsaniz suyun yukselip normal seviyeye geldiğini gorebilirsiniz.

Geri