Ben EGM programı ile online ihbar üzerinden bildirim yapmaya başlamıştım. Sonra EGM bana aşağıdaki mail ile dönüş yaptı.
Madem o fotolar videolara GPS koordinatlarına kadar hiçbir işe yaramıyor bende bıraktım gittim.
Dahada trafiksel bir konuda yılan bana dokunmadığı sürece bin yaşasın modundayım.
Mail ;
İZMİR TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İzmir Emniyet Müdürlüğü ihbar hattına göndermiş olduğunuz e-posta şikayetiniz incelenmiştir.
Trafik kural ihlalinde bulunan sürücüler ve araçlar hakkında trafik kural ihlallerini tespit etmeye ve bu tespitlere ilişkin olarak Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlemeye yetkili görevliler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 6/b, 114. ve Ek 6. maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu nedenle yukarıda Kanun maddesinde belirtilen yetkililer dışındaki kişiler tarafından yapılan tespitlere istinaden Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmesi mevcut mevzuat açısından uygun olmadığından, e-postanıza istinaden trafik cezası uygulanması mümkün olmamaktadır.
Başvuruda belirtilen söz konusu adres ile ilgili denetimler gerçekleştirilecek olup, göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür eder, kazasız günler dileriz.
Bilgilerinize rica ederim.