Arkadaşlar merhaba,
Aracım 1.6 RTA 8 Valf M€gane 1 k7m motor tipi
Site içerisinde ve tüm google de araştırdım, çoğu şeyi okudum ve sorunu tam çözemedim.
Kış aylarında motor ısınana kadar stop etmeler devrin ani düşüp çıkması baş gösteriyor.
Yaz aylarında da yağmurlu günlerde stop etme yok ama devir saatinde ani düşüş çıkışlar mevcut. Özellikle klima açınca tamam artık devir tamamen kötü. Sıcak günlerde herhangi bir problem yok. Bazende araç güneş altında kalınca ilk çalıştırmada devir inip çıkıyor gaza basınca düzeliyor.
Bujiler ve kabloları değişti.
Map sensörü değişti.
Kelebek boğazı temizlendi
Kanisterin borularını kontrol ettim çatlak patlak yok.
Würth yakıt katkısı atılıp denendi.
Sensör soketlerine pas sökücü sıktım.
Oksijen sensörünü söktüm temiz görünüyor.
Bilgisayar arıza kaydında map sensörü gösterdi. O değişti yine aynı.
Emme manifolduna giren borulara baktım çatlak yok.
Oring bizim manifoldlarda varmı bilmiyorum bazıları oringlerini değiştirmiş çözümü öyle bulmuş.
Sorunu hala çözmüş değilim.
Kelebek boğazını komplemi değiştirsem; Potansiyometreyi mi değiştirsem yada rolanti motoruna bakmadım hiç onu mu değiştrsem kararsızım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir üyemizin başına muhakkak gelmiştir. Çözümü için yardım lütfen.
Aracım 1.6 RTA 8 Valf M€gane 1 k7m motor tipi
Site içerisinde ve tüm google de araştırdım, çoğu şeyi okudum ve sorunu tam çözemedim.
Kış aylarında motor ısınana kadar stop etmeler devrin ani düşüp çıkması baş gösteriyor.
Yaz aylarında da yağmurlu günlerde stop etme yok ama devir saatinde ani düşüş çıkışlar mevcut. Özellikle klima açınca tamam artık devir tamamen kötü. Sıcak günlerde herhangi bir problem yok. Bazende araç güneş altında kalınca ilk çalıştırmada devir inip çıkıyor gaza basınca düzeliyor.
Bujiler ve kabloları değişti.
Map sensörü değişti.
Kelebek boğazı temizlendi
Kanisterin borularını kontrol ettim çatlak patlak yok.
Würth yakıt katkısı atılıp denendi.
Sensör soketlerine pas sökücü sıktım.
Oksijen sensörünü söktüm temiz görünüyor.
Bilgisayar arıza kaydında map sensörü gösterdi. O değişti yine aynı.
Emme manifolduna giren borulara baktım çatlak yok.
Oring bizim manifoldlarda varmı bilmiyorum bazıları oringlerini değiştirmiş çözümü öyle bulmuş.
Sorunu hala çözmüş değilim.
Kelebek boğazını komplemi değiştirsem; Potansiyometreyi mi değiştirsem yada rolanti motoruna bakmadım hiç onu mu değiştrsem kararsızım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir üyemizin başına muhakkak gelmiştir. Çözümü için yardım lütfen.

Moderatör tarafında düzenlendi: