• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Yakıt sarfiyatı (Yakmıyor resmen lav içiyor)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan puHu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

puHu

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 2 senedir Renault 9 Broadway sahibiyim. Aracımdan çok da memnunum lakin başlıktan da anlaşılacağı gibi arabam inanılmaz yakıt tüketmeye başladı. Öyle ki vaziyet şöyle lpg tankı 28 litre gaz alıyor 28 lt gazla 200km yolu zor gittim. Bu sorun lpg tankı değişince başladı. LPG tankı ömrü dolduğu için muayene de yakın olduğundan değişti. Tankta kaçak vs yok gaz dedektörü ile kontrolü yapıldı. Ancak arabanın yakıtı muazzam seviyede arttı bir alakası var mı bilmiyorum. Ayrıca ateşleme sistemim komple yeni. Bujiler, buji kabloları, distribütör kapağı, bobin, hava filtresi hepsi yeni değişti bütün bunlar değiştikten sonra gaz ayarı yapıldı ancak hala aynı yakıt bir türlü düzelmiyor. Ayrıca araca yapılan gaz ayarı 10 günde tekrar bozuluyor. İlk yapıldığında saat gibi olan rolanti ayarı 10 gün sonra tekrar bozulup rölantisi düşüyor. Gazcı bu araba hava alıyor filan dedi. Ustama götürdüm arabada hava alacak bi kaçak yok dedi. Kompresyonu ölçtü sorun yok. Zaten arabanın çekişinde filan da sorun yok her zamanki çekişinde ve gidişinde, farklılık olsa hissederdim. Gerçekten çok canım sıkılıyor 28 lt gazla şehir içi dışı karışık 3000-3500 devirde 280-300km yol giderken şimdi inanın 28lt gazla 200km zor gittim. Sürüş esnasında yolda giderken bitti gaz. Şaşırdım kaldım. Benzine geçip devam ettim. Bu durum acaba benden mi kaynaklanıyor sert mi kullanıyorum diye her zamanki şekilde kullanarak 2 kere test ettim sonuç aynı. Bugün 160km yol yaptım tekrar gaz aldığımda 23 lt gaz aldı. Normalde 1 lt ile 10 11 km yol giden araba hatta 3000 devir 90km sabit gidersem 1lt ile 12 küsür giderdi şimdi 1lt ile 7km zor gidiyor. Lütfen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bilgilerinizi esirgemeyin. Gerçek çok can sıkıcı bir durum. Şimdiden sağolun.

Geri