Yeni Kangoo Tiz !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selo61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öğrendiklerim bu tweeter ların ön hoparlörlere paralel bağlandığı
Gerekli olan kondansatörse zaten tweeter üzerinde geliyor filtre için yani tek yapılacak + lar + ya - ler - ye.

Bu yüzden de teyp soketinde ayrıca tweeter çıkışı yok yani o tweeter hoparlör yuvasının altından geçen kablolar aslında ön kapı hoparlör kabloları ve onlardan paralel alınarak soketle tweeter a bağlanıyormuş öncekilerde.Olursa bu teyp çıkışlarından paralel alıcaz ortadaki soketten ortadaki uçlardan(pembe ve eflatun sağ için,Gri-eflatunbeyaz sol için )zaten bu çiftler orta soketin oratasındaki kablolar :eyv.

Bağlantı için önümüzdeki hafta sonu olacak gibi..

http://www.otomediamarket.com/main/news.asp?news_ID=120 bu sayfadaki 2.tablo

Bizim soket 2.şemadaki B soketinin 3-4-5-6 uçları

Son düzenleme:
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.Yapılan işlemleri resimli de koyarsan minnettar oluruz :)

Mp3 çalarlı teypler 4 çıkışlı zaten,tweeter öndekilerle beraber çalışıyor...

Bi yapabilsek usta, ama şu tesisat işi olayı bitiriyor :) Deli ediyor insanı resmen :)

Servisteki arkadaşlardan biri ön konsolun açıkken resmini koysa hangi kablo nereye bağlanıyor çok faydalı olurdu ben serviste böyle resimler çektim arada cam vardı çok net çıkmadı ama atıcam. Resimleri çekiyorum cepten bilgisayara atamadım :)

Bu resim güzel daha yakından net olsaymış neyse tweeterları yakın yerden ek alınmış.Renault yenilere harici bağlantı soketini takıp tweeter ları eksiltmiş fiyatı aynı tutmak için mi bize özel mi bilmiyorum çünkü yabancılarda 4x20w yazıyor

649-yeni-kangoo-tiz-tweeter1.jpg
650-yeni-kangoo-tiz-tweeter.jpg
651-yeni-kangoo-tiz-kangooi-.jpg

652-yeni-kangoo-tiz-eskisoket.jpg
653-yeni-kangoo-tiz-yenisoket.jpg

tepy soketleri ise 1.eski diğeri yeninin soketleri.Konsolu açmadan ek yapılamayacağı için biz montaj yaparsak teybin arkasındaki soketten yapıcaz :)
Ortadaki Eflatun ve eflatun-beyaz kabloların olduğu yer ön kapı hoparlörleri altındakilerde onların - uçları buradan paralel alınınca tiz olayı bitecek İNŞALLAH

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu sorunu çözünde millete örnek olsun kardeşim,Renault ayıp ediyor bu araçlardan malzeme eksilterek...

Ayıp ki ne ayıp bu nedirki bunuda çalıyosun nolur parasından.

İnşallah yaparsın kardeşim 4 gözle bekliyoruz :)

Yokmu bir gelişme tiz çalışmasında.
Servisteki ustalara sordum tiz tesisatının olduğunu söylüyorlar.Bakalım varmı yokmu görecez.
Bakıma gidince torpito gözünü çıkarıp bakacaklarmış.İnşallah vardır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekli dosyayı görüntüle 667Ekli dosyayı görüntüle 668Ekli dosyayı görüntüle 669
Mutlu son arkadaşlar tizleri taktım ses kalitesi gerçekten tizler olunca çook fark ediyor.Diğerinde ses yeterli gibi ama tiz doyurucu oluyor.

Sol tarafta dikkat etmeniz gereken direksiyon milinden uzaktan geçirin kabloyu ve sabitleyin.En çok uğraştıran sağ taraf deli izolasyon yapılmış bu konuda renoyu tebrik ederim iyi malzeme kullanmış.Sağ tarafta resimdeki yerden yani cam havalandırma kısmının yanından kapı fitilinin altından(fitili o kısımda kaldırıp kabloyu geçirip tekrar takıyoruz) torpidonun altından orta kısma ulaşıyoruz.
Teyp soketinde ortadaki hatlardan paralel alıyoruz üst taraflar - olarak kabul ettim şuda var iki türlü takınca da ses geliyor.Buradan paralel alınınca ses geliyor.

İyi oldu ama bunlarla uğraşmasaydımda renault iki tane 5cm lik kablo koysaydı çünkü ön hoparlör kablosu hemen tweeter ın altından geçiyor tabii burdan paralel almak için konsolu sökmek gerekiyor.Neyse biryeri sökmeden hallettim iyi oldu darısı başınıza.

Eğer tesisat varsa çok iyi ama varsa da iyi saklamışlar demek dediğin yerde soket yoktu hatta oraya ben soket düşürdüm zor çıkardım ve soket göremedim.Yani ustalar bir açıp baksım bakalım ama torpido değil üst siyah kısmın açılması lazım..

Ekli dosyayı görüntüle 670
Resimleri büyütünce uçları görürsünüz.Buda sağdaki tiz ama soketlerini söküp direk lehimledim çünkü soket orijinal olmadığından yuvaya oturmadı bende direk lehimledim..

Güzel ve aydınlatıcı bir paylaşım olmuş,eyvallah kardeşim...:eyv

667d1297060846-yeni-kangoo-tiz-yenisoketuclar.jpg

668d1297060847-yeni-kangoo-tiz-tizyanuc.jpg

669d1297060848-yeni-kangoo-tiz-tizteyp.jpg

670d1297061012-yeni-kangoo-tiz-tizsag.jpg

Geri