Test-Clio 3 1.5 dci 85 HP

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,494
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Clio hızlı akan zamanın ritmini kolay ve ekonomik bir sekilde yakamayı amaçlamak için üretilmiş bir otomobil.Dısarıdan bakıldıgında Clio, geçirmis oldugu makyaj operasyonundan sonra özellikle ön bölümde daha dinamik bir yapıya kavustu. Otomobilin dıs tasarımında kullanılan düz çizgilerle Clio her türden kullanıcıya hitap edebilecek bir tarza sahip .Ýçeriye geçtigimizdeyse Clio genis olan camları sayesinde ferah bir kabin ile sürücüsünü karsılıyor.İdeal sürüs pozisyonuna erisim ve otomobilin içerisinde ki ergonomi genel olarak basarılı.
Her sey olması gerektigi yerde,radyo frekansını degistirmeye yarayan dügme biraz garip olsada zamanla alısılıyor. Direksiyon simidi büyük görüntüsüyle biraz göze batıyor. Önde ve arkada sunulan bas ve diz mesafesi sınıfının ortalamalarında. Test aracımızda 1.5 lt’lik dizel motor bulunuyordu. Bu motor Renault’un bu güne kadar ürettigi en basarılı ve popüler motorlarından. Clio dısında birçok Renault modelinde kullanılmasının yanı sıra Nissan’ın bazı modellerinde de kullanılmakta.
Test aracımızda bulunan 1.5 dizel motor 3750 d/d’da 85 bg güç ve 1900 d/d’da ise 200 Nm tork üretiyor. 0′dan 100 km/s hıza 12.7 sn’ de çıkıyor ve maksimum 174 km/s’lik bir hız degeri saglıyor.Fabrika verilerine göre Clio 4.4 lt’lik yakıt tüketim degerine sahip.
Özellikle dikkat edildiginde bu degerleri yakalamak mümkün. 200 Nm tork sehir içinde,dar sokaklarda ve yokuslarda Clio’ya kolaylık saglıyor. Clio’nun genel olarak kullanımı rahat virajlarda otomobil size nerede ne yapacagını hissettiriyor.
Limitlerini hissettirme de basarılı oldugu söylenebilir. Direksiyon yeterince hisli. Zorlanmaya basladıgında ilk kayma egilimini önden gösteren Clio, rakiplerinin gerisinde kalmayan yol tutus özelliklerine sahip. Sürüs esnasında navigasyon sistemine kumandası ile müdehale edebiliyorsunuz fakat kumanda vites kolunun biraz üstüne çıkarıldıgında alıcı menzilinden çıkıyor.







 
Üst