Segmentinde ilk sırada

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Nisan ayından eylül sonuna kadar 4 bin 409 adet satılan Dacia Lodgy, segmentinde ilk sıraya yerleşti.
Dacia Lodgy
, satışa sunulduğu nisan ayından eylül sonuna kadar 4 bin 409 adet satış ve elde ettiği yüzde 42,2 payla segmentinde birinci sıraya yerleşti.

Dacia açıklamasına göre, 5 ve 7 kişilik versiyonları bulunan Lodgy, Türkiye'de geniş ailelerin tercihi olurken, lansmanından bu yana gerçekleştirdiği satış rakamıyla M1- tek hacimli araçlar segmentinde birinci sırada yer aldı.

Dacia Lodgy, binek statüsüyle de ticari araçlara önemli bir alternatif olurken, geniş bagaj hacmi ve araç içi genişliği, yük ve eşyayı taşıyabilmesi,
İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden geçebilmesi, her yıl muayene, K ve SRC belgesi gerektirmemesi aracı hem özel hem profesyonel kullanım için ideal hale getiriyor. Ticari araçlar her yıl muayeneye girerken Lodgy binek statüsüyle ilk olarak üçüncü yılda, sonraki dönemlerde ise her iki yılda bir muayeneye giriyor.

5 kişilik versiyonda arka koltuklar katlanmış halde 2.617 litre bagaj hacmi ve araç iç genişliği bulunurken, 7 kişilik versiyonunda arkada yer alan gerçek iki koltukla iki kişi rahatça seyahat edebiliyor.

Binek ve hafif ticari pazardan aldığı yüzde 4,4 payla Türkiye Mpazarında hızla yükselen Dacia, Lodgy ve Dokker modelleriyle ürün gamını zenginleştirerek geçen ay sonu itibarıyla toplam pazarda markalar sıralamasında 7. sırada yer aldı.


Kaynak : Sabah
 

Baki Cali

,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2013
Mesajlar
456
Tepki puanı
178
Puanları
0
Yaş
27
nedense şu dacia markasına hiç ısınamadım :)
 

tolga77

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
98
Tepki puanı
16
Puanları
0
Renault, dacia markasi ile bence iyi isler yapiyor. Bugun bir skoda ya da seat ne ise, onumuzdeki 10 yil icin de dacia markasi oyle olacak gibi. Lodgy hos olmus, ic mekanda kalite hissiyatinda sorun olsa da (ki fiyatina gore bakarsak sorun yok) liderligi sonuna kadar hak ediyor. Muadili arsclar 60+ fiyat etiketiyle cikarken bence acigi guzel yakalamis lodgy. Ayrica sanirim bu model ile dacia orta konsulde cam acma dugemsi sacmaligini birakti.

Benzer durum duster icin de gecerli. Qashqai gibi birmodeli zprluyor ve liderlige oynuyor.
 
Üst