Blok Allah rahmet eylesin !!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bazdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle merhaba

Bayağı bir zamandır suya yağ karışma olayı ile uğraşıyordum ancak ben temizledikçe devamı geliyordu. Bugün yağ çubuğuna bakayım dedim ve çubuğu çektiğimde içinde köpükler falan gördüm ve doğrudan en yakın tanıdığım bir servise gittim ve bana bunlarda kronik olan blok çatlaması gerçekleşmiş dediler. Ve tanıdığım bütün motor ustalarını aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum. bana 2 adet seçenek sundular

1. motoru tamir etmek. bunu ustasını bulursan yaptır ama çokta tavsiye etmiyorlar
2. yeni motor almak. bu seçeneği tavsiye ettiler sıfır motor al kafan rahat eder ve sıkıntı yaşamazsın dediler

benimde sorularım var

1. siz hangisini tercih edersiniz
2. 1.6 16v motor takarsam nelerin de değişmesi gerekiyor.
3. 1.6 16v motor mu yoksa yine aynı motormu ?
4. başka hangi motorlar bu araca uyum sağlar ?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun kardeşim, sandık motor tabir edilen sıfır motoru alıp taktırman daha mantıklı olur.
1.6 16v motorların debriyaj sisteminden manifold çıkışına kadar farklılıklar var, aracın beyni uygun değil vs vs, bir çok ekipmanın değişmesi gerekecek, belki de sandık motora verdiğin para kadar da tadilat için harcayacaksın...
Aynısından bulup tak gitsin... :eyv

Geçmiş olsun.

34VR1415

Geçmiş olsun kardeşim , bulursan çıkma temiz ya da sandık motor. Hem kafan rahat olur hemde fiyat olarak arada uçurum olacağını düşünmüyorum.

​Geçmiş olsun kardeşim.....aynı motor elbette en can yakmayanı olacaktır.

çok geçmiş olsun

Batuhan geçmiş olsun.

Gecmis olsun. Ayni motordan tak bencede.

Geçmiş olsun kardeşim, sandık motor tabir edilen sıfır motoru alıp taktırman daha mantıklı olur.
1.6 16v motorların debriyaj sisteminden manifold çıkışına kadar farklılıklar var, aracın beyni uygun değil vs vs, bir çok ekipmanın değişmesi gerekecek, belki de sandık motora verdiğin para kadar da tadilat için harcayacaksın...
Aynısından bulup tak gitsin... :eyv

Sağol abi teşekkürler birinci önceliğim kendi motoru ama bulmak biraz sıkıntıymış etrafa haber verdim arıyorlar...Allah yardımcımız olsun:)

Geçmiş olsun kardeşim , bulursan çıkma temiz ya da sandık motor. Hem kafan rahat olur hemde fiyat olarak arada uçurum olacağını düşünmüyorum.
Teşekkürler uğur abi tamir ettirmek ile sandık motor almak arasında 1000-1500 tl fark var bence değmez yine de sponsora bağlı:))

Geri