Çekiş Düşüklüğü l 1.5 dci Megane 3 Privillage Euro 4 105hp

s.armutlu

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese merhabalar, iyi forumlar...

1.5 dci manuel 2011 model megane 3hb aracım var. Aracımda uzun süredir devam eden bir arıza mevcut. Araç 1000-2000 devir arasında ivmelenmiyor. Rampalarda bu devir aralığındaysa vites düşürmem gerekiyor. Eğer 2000 devir ve üzerinde ilerlersem herhangi bir çekiş problemi yok. Aracın gaz pedalında gecikme var gibi bir hissiyat var. Gaza basınca hemen almıyor. (geçmişte 65hp / 85hp / 90hp 105hp / 110hp güçlerinde farklı 1.5dci araçlara sahip oldum arada çok net çekiş problemi var.)

Çeşitli testler yaptım. N75 valfini değiştirdim. EGR sistemini temizledim. Hava akış sensörünü değiştirdim. Hiçbir değişiklik olmadı araçta. Hava akış filtresini değiştirirken fişini çıkarıp kullandım. Hava akış sensörünün fişini çekince araç arıza ışıklarını yakıyor fakat çekişi düzeliyor. Hatta durumun anlaşılması için video olarak fiş takılıyken ve fiş sökükken ki performans farkının videosunu ekliyorum.

Araca gaz verince turbo hortumları şişiyor. Herhangi bir duman atma, koku, ses vs gelmiyor motordan.

Konuyla ilgili deneyimi olan arkadaşlar veya aklınıza gelen farklı çözüm / kontrol yöntemleri varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

İyi forumlar...

Ekli dosyalar

Geri