CLİO 5 1.0 SCE KATALİZÖR SORUNU

CAYDOGAN

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Herkese Merhbalar;

Aracım Clio 5 1.0 Sce 72bg 2020 88.000 km'de

Yaşadığım sorun şu ben aracıma kendim motor yaptım forumlarda mevcut zaten motorda herhangi bir sorun yok gayet güzel kullanıyorum fakat muayene tarihi gelmişti egzoz muayenesine gittim ve araç geçmedi daha sonra ankarada egzoz muayenesinden geçiren bir yere gittim adam direk katalizör mü boşaltıldı dedi. Gelen sese istinaden direk belli oluyor gaza basına motor iyi ama egzozdan teneke gibi ses geliyor zaten söktüğümde çok hafifti katalizatör içide boştu. Egzoz muayenesinden geçirdim fakat araç sanki tenekeye taş atmışsın gibi ses çıkarıyor gaza basınca. Sıfır katalizör serviste 200 bin tl piyasada sıfır orjinal 35 bin tl çıkması 20 bin tl civarında bunlar ankara için geçerli bilginiz olsun. Benim merak ettiğim katalizörün içini dolduruyorlarmış normalde içi taşmış egzozcular demir ile dolduruyorlarmış ve ankarada 8 bin ile 12 bin tl arası fiyat veriyorlar ve ömürlük olacağını söylüyorlar. sizce ne yapmalıyım aracım herhangi bir hata vermiyor ama bu teneke gibi ses beni rahatsız ediyor nasıl çözüme ulaşmalıyım.

Egzozcunun yaptığı işlem ile muayeneden geçip-geçmediği hakkında bilgi verdiler mi?

egzozcuya sorduğumda orjinal gibi değer alırsın herhangi bir sorun olmaz muayeneden de geçer dedi

Normalde doğayı korumamız lazım, çocuklarımıza bırakacağımız gelecek böyle olmamalı demem lazım ama 200 bin lira ile daha iyi bir gelecek sağlamak daha mümkün gibi görünüyor günümüz için.

O yüzden araştırma yapıp, herhangi bir sıkıntı çıkarmıyorsa 8 bin gibi bir rakama denemek daha mantıklı gibi.

Normalde doğayı korumamız lazım, çocuklarımıza bırakacağımız gelecek böyle olmamalı demem lazım ama 200 bin lira ile daha iyi bir gelecek sağlamak daha mümkün gibi görünüyor günümüz için.

O yüzden araştırma yapıp, herhangi bir sıkıntı çıkarmıyorsa 8 bin gibi bir rakama denemek daha mantıklı gibi.
Merhaba benim başıma şöyle bi olay gelmişti 2006 1.2 8v palio aracımız vardı 2 sene önce çiğ benzin atıyor dendi muayne istasyonunda katalizöre baktır dedi sonra egsozcu tanıdığa gittim katalizör dediler dedim oda sıfır aşırı pahalı dedi dedim ne ki o öyle dedi içine yapımında ilaç damlatıyorlar o bütün içine yayılıyor o ilaç çok pahalı dedi sonra ben dışarda bi egsoz muaynesi yapan yere gittim ve geçtim tabi bu arada bujileri hava filtresini değiştirdim bide araçta tüp dahi yok benzinde biniliyor şimdi bu mantığa göre yapma katalizör nasıl oluyor o ilacı temin edebiliyormu ustalar yoksa aracı tıkama yöntemiylemi yapıyorlar bana biraz öyle geldi başka bir aracın katalizörü uydurulamazmı ya da içi aktarılamazmı bunu da araştırın bence

Geri