Devir göstergesinde problem

maliyiit

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba,

5 ay önce 56.000 km de bir megane 1 satın aldım. Araç gayet temizdi. Ancak son zamanlarda özellikle 5. viteste yokuş çıkarken devir göstergesinde bir düşüş gösteriyor ve aracın hızı yavaşlıyor. Acaba bu problemin kayneğı nedir ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Saygılar..

5. viteste yokuş mu çıkıyorsun ?

Hocam hayırlı olsun da ne yaptın sen bu dizel araç değil ki 5. vites yokuş çıkasın :) araçta zaten 148nm tork var ki bunuda 2000 devirden sonra falan veriyordur tam bilmiyorum ama 2000 altında değildir..Aynı yokuşu 2500 devirlerde falan çıkmayı dene diyecem ama yinede biraz gaza basman gerekecek..Aynı kmye yakın aynı araç vardı bendede bazı yerlerde vites düşürmem gerekiyordu devirden dolayı..

hayır anlatmak istediğimi tam anlatamadım şimdi şöyle. uzun yolda gidiyorken (vites 5 te 100 km hızla gidiyorken bu arada) yolda hafif bir rampa geldi.
o rampaya gelince her arabada olması geren şey gibi vites düşürmek gerek eyvallah orda sorun yok. sorun şu devir göstergesinde hızlı bir düşüş meydana geliyor. ayağımı gazdan çekmesem de devir göstergesinde düşüş oluyor ve sonra biraz artıyor. biraz artıyor çünkü çok normal araç yokuş çıkarken vites düşürmek ister. bu göstergedeki düşüş neden oluyor onu anlamadım. ayağımı gazdan çekmediğim halde hem. yanlız şuraya dikkat edelim yokuşta her arabada devir düşer ama bu iş benim arabada daha hızlı oluyor.

Geri