İlk çalıştırmada rölanti dengesizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrahakt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrahakt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar özellikle sabahları ya da uzun süre calistirmadigimda aracımı ilk çalıştırma esnasında rölanti dengesizliği ve motorda titreşim meydana geliyor. Birkaç saniye sonra ısınınca ya tamamen kesiliyor ya da minimuma iniyor. Rolantide milimetrikte olsa oynama kalıyor sonrası için. Başına gelen oldu mu acaba? Araç Clio 4 1.2 benzin+LPG

Benimki dizel benimde bazen ilk calisinca ozellikle sabah 1 kac saniye rolanti dengesizlesip sonra rutine donuyor.yakitim iyi filtreler felan yeni yinede bazen yapiyor.isitma bujisinin biri mi calismiyor emin degilim.

Bogaz kelebeği olabilir mı acaba? Peki ısınınca devir çubuğu çakılıp sabitleniyor mu? Benim çok az titreme kalıyor.

Bogaz kelebeği olabilir mı acaba? Peki ısınınca devir çubuğu çakılıp sabitleniyor mu? Benim çok az titreme kalıyor.
Sorunu en basitinden boğaz kelebeği temizliği ile çözmeye çalışın büyük ihtimalle de sorun kalmayacak

Her usta yapabilir mı acaba bu işi bir ayrıntısı vs var midir?

Araçta lpg var... bence sorunu izole etmek icin bunu tam olarak ne zaman yaptığını netleştirmek gerekli. Bunu sadece LPG de mi yoksa benzinde mi yapıyor?

Her usta yapabilir mı acaba bu işi bir ayrıntısı vs var midir?
Bazı boğaz kelebekleri adaptasyon ister fişi çekilmez ise adaptasyona gerek olacağını düşümüyorum balata spreyi ile eli yatkın olan herkes temizleyebilir

boğaz kelebeğinin temizlenmesi de kesin çözüm değil. Temizlikten sonra çok geçmeden bu zıkkım rolanti sabah gene ayarsız, düzensiz değişik birşeyler oluyor.

Hem benzin hem lpg de yapıyor. Ve motor sogukken oluyor nedense...

Arıza da birşey göstermiyor mu cihazda? Bu sıkıntıyı çözen paylaşsın da birbirimize faydamiz olsun...

Geri