Kadjar vites değişim sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Goldman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
100 un uzerinde iken ani hızlanmak icin manuel'e alip gazi koklemek gerekiyor ancak o zaman 5'e iniyor. Elle vites kucultemiyorsunuz (cok sacma). Açıkcası bir iki sollama yaparken zorlandim diyebilirim.

sistemi tam oturmamıs bir araç bir sürü sorunu varken bunu satışa sunan renault firmasını protesto ediyorum..
ilk fırsatta satıp farklı bir araca geçicem..

bu aracı alacak olanda 2 kere deil 100 kere düşünerek alsın..

Selam arkadaşlar Eco mode u kapatmak biraz daha performans artışı sağlasa da vites değişiminde belirgin bir fark oluşmadı. Ben daha evvel hep tam otomatik araba kullandığım için bana edc şanzıman biraz ters geldi. Ama alıştım sayılır.
Daha evvel edc vites araç kullanan ve otomotiv sektöründe çalışan arkadaşıma kullandırttım. O bana araçta bir problem olmadığını şikayetlerimin edc şanzımanın doğasında olan ve tam otomatik alışkanlıklarımdan ileri geldiğini söyledi. Söylediğne göre edc şanzıman triptronik kökenli bir şanzıman ve piyasada kendi türünün en iyisiymiş. Dsg nin daha problemli olduğunu söyledi.

Kayınpederde Jetta DSG var. Birçok kez uzun yolda ve trafikte kullandım Ovv DSG ultra sacmalik. Duz yolda bile sacma sapan hareketler yapiyor ve manueli manuel degil kendi basina isler ceviriyor. Nefret etmistim açıkcasi.
Bir sorum olacak arkadaslar park ederken genelde bu sesi duyuyorum. Malum park ederken bir geri bir ileri vitese geciririz. Bu esnada 1. vitesten geri vitese takmak icin frene bastiginizda ya da geri vitesten 1. vitese takmak için frene bastiginizda arabanın altindan çaat diye bir ses duyuyor musunuz? Camların açık olması gerekiyor bunu duyabilmek için ve mumkunse kapalı otoparkta daha net duyuluyor.

Kayınpederde Jetta DSG var. Birçok kez uzun yolda ve trafikte kullandım Ovv DSG ultra sacmalik. Duz yolda bile sacma sapan hareketler yapiyor ve manueli manuel degil kendi basina isler ceviriyor. Nefret etmistim açıkcasi.
Bir sorum olacak arkadaslar park ederken genelde bu sesi duyuyorum. Malum park ederken bir geri bir ileri vitese geciririz. Bu esnada 1. vitesten geri vitese takmak icin frene bastiginizda ya da geri vitesten 1. vitese takmak için frene bastiginizda arabanın altindan çaat diye bir ses duyuyor musunuz? Camların açık olması gerekiyor bunu duyabilmek için ve mumkunse kapalı otoparkta daha net duyuluyor.

Evet bendede geliyor. Kaskaylardada varmis ayni sorun. Balatadaki yaydanmi oyle biseyler demis servis giden arkadaslara. Bi sprey sikmislar duzelmis. Korkulacak bisey yokmus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tesekkurler

Vites düşürmeme durumu bende de var. Bayramda uzun yola gittim. Birkaç kez 105-110 km hızla giderken ani hızlanmam gerekti fakat araç maalesef vites düşürmüyor. Manuel olarak da düşüremiyorsun. Çok saçma bir durum. Birçok otomatik araç kullandım böyle bişey görmedim. Konuya çözüm bulan olursa lütfen paylaşsın.

vites değiştirme sorunu çözülebilmiş değil en son geçen hafta tekrar bakıma götürdüm yazılım güncellemesi yaptılar değişen bişi yok en kısa zamanda satılamazı kaldırıp satıp kurtulacam bunu yapan mühendisin allah belasını versin.....

alacak olan varsa sakın diyeyim başınıza bela alırsınız ....

Geri