Merhaba,
Büyük lastik şirketinde de uzun dönem proje yapmış biri olarak değiştirmeniz lazım. Bunun çok küçüğünde bile her lastik satış noktası size değiştirin der. Zaten Lastik yanak genişliği, jant büyüklüğü olarak riskin yüksek olduğu lastik ebatında bunun dışında yanakta ciddi de parça kopmuş. Risk büyük. Hızlandıkça, basınç arttıkça, arabayı sağ sal yaptıkça risk artar.
Değişimde ekonomik olsun derseniz. Lastik satış noktalarına bakmanızı öneririm. Belki tek olarak çıkma az km yeni bulabilirsiniz. Benim önceki aracımda 1 lastik balon yaptım çok kullanılan bir modeldi. Google Maps'te çevremdeki 20 lastik satış noktasını arayıp 1 saatte mantıklı bir seçenek buldum. Benimkiyle aynı diş derinliğinde 3-4 ay daha yeni, tamir görmemiş görsel açıdan vs benim lastikle aynı sıfır gibi. Burada lastikçiye 2 adet alacağınızı sorup sadece 1 tane var derlerse daha çok güvenebilirsiniz. Çünkü diğerini değiştiren kişi balon veya yarıktan dolayı değiştirmiş lastikçiye bırakmış / satmıştır. Bu şekilde 3'te 1 fiyatına almıştım bulamasam en az iki tane değiştirirdim.
3008'de de babam yanağktan yarmış lastiği sizinkine benzer. Onda 2 tane değiştirdik mesela. Eskisiyle aynı marka desen. Aynı marka desen olmasa 4lü değiştirecektim.