Megane 1 sorun boğulma gibi birşey.. :)

Meqqy_19

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımın durduğu garaj biraz meyilli geri vitese takıp çıkarken gaz yemiyor gibi zor çıkıyor neden olabilir ?

Araba daha gaz a geçmeden benzindeyken yaşanıyor bu olay..

Araç: Megane 1 otomatik..

Arkadaşlar videodan ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama 19. saniyeden sonrasında daha iyi anlaşılıyor sanki çıkan ses..

Son düzenleme:
sadece meyil'de öyleyse sıkın ti yok gibi:) az DAha gaza yüklem debriyaj Tam bırakma yarım deBRiyaj çık. Ama düz yolda yapıyorsa göster.

bobinleri bujileri kontrol ettir

kardesım sadece garajdan cıkarken mı yapıyor yoksa her sekılde yapıyomu gıderken gaz yememe yada az yeme hırıltılı ve sarsıntılı calısıyomu

Beklemiş bayat benzinden kaynaklanıyordur. Yeni benzin al biraz, %90 geçecektir...

kardesım sadece garajdan cıkarken mı yapıyor yoksa her sekılde yapıyomu gıderken gaz yememe yada az yeme hırıltılı ve sarsıntılı calısıyomu

Garajdan her çıkarken yapıyor bazen de kasisten geçerken yavaşlayınca yeniden toplanırken yapıyor ama o zamanlar benzinde olup olmadığını hatırlamıyorum..

Beklemiş bayat benzinden kaynaklanıyordur. Yeni benzin al biraz, %90 geçecektir...

Bilemiyorum denemek lazım..

Arkadaşlar bu sorunu hala çözemedik :)

Sadece benzinde yapıyor sorunu.. Benzinden gaza geçince rahat bir şekilde çıkıyor..
Lpg ye geçmesini de epey beklemek gerekiyor..
Sorun nedir sizce ?

aynı sorunu bende yaşıyorum. Araç akşamdan stop ederek park edildikten sonra ertesi sabah çalıştırdığımda araba kısa süre benzinde çalışırken parıltılı çalışıyor. 1 dakika kadar tekleme oluyor sonrasında gaza geçtiğinde sorun düzeliyor. yani araba ısındıktan sonra aynı sorunu bir daha tekrarlamıyor. benzin pompası+filtresi+bujiler+ısı sensörü epey yordular benide ama iyice de bunaldım. yardımcı olursanız sevinirim.

Geri