Megane Coupe Kelebek cam temizlemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RsErdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elinize sağlık :eyv bendede ilk sefer açılıyor kapanıyor bidaha açılmıyor :( ilk güzel havada bilgilerden faydalanarak kurcalıyım biraz :)

kardeşim sen elektrikçine butonlarına baktırsana toz topraktan ta yapıyor butonlar iletmiyor..

kardeşim sen elektrikçine butonlarına baktırsana toz topraktan ta yapıyor butonlar iletmiyor..

Abi butonları söküp temizlemiştim ama faydası olmadı ilk sefer açılırkende kelebek motorundan bir zorlanma sesi geliyor kapandımı zaten daha açılmıyor.bendeki sorun butonlardan değilde motordan yani türker abi :) sanırım bu işlemide uygularsam olucak inş :) olmazsada sunroof'u yaptırcağım zaman onuda aradan çıkartırım :)

Elinize sağlık :eyv bendede ilk sefer açılıyor kapanıyor bidaha açılmıyor :( ilk güzel havada bilgilerden faydalanarak kurcalıyım biraz :)

motorlar bozulmuyor kardeşim bu konuda öncelikle için rahat olsun. couperledeki kelebek sorunu motorun içndeki yagdan kaynaklanıyor. fabrika motor içine kalın yağ koymuş. bu da zamanla tozdan, vs. balçık gibi oluyor ve motoru hareketsiz hale getiriyor. sadece, güzelce wd40 yada benzinle motor yağından arındırılıp, temizlenecek. sonra beyaz gresle güzelce yağlanacak. ömürlük olur mu bilmem ama bi 10 yıl daha goturur. 2 sene once temizlendi benim motorlar hala sorunsuz (tık tık :)).

ayrıca, motor ömrünü uzatmak için kelebekleri arada açıp kapatmakta fayda var (normalde kullanmıyorsan).

not: doseme sokme isine girmeyim diyorsan, arka pandizotları dosemecide söktürüp motoru kendinde rahatlıkla temizleyebilirsin.

ellerine saüğlık beyler çok güzelce halletmişsiniz bu sorunu..ve aynı sroun benim yavruda da mevcut..kelebek camlar ve sunroof sorunlu..ah bi atölyem ve gerekli alet edevatım olsa ve tabi bol bol da zamanım, kendim uğraşmayı çok isterim sizler gibi..ama ne yazık ki halledemiyoruz kendi başımıza..havalar ısınmaya başlayacakken naısl halledebilirim bu sorunu? tabiki en kısa ve ekonomik açıdan =)

ellerine saüğlık beyler çok güzelce halletmişsiniz bu sorunu..ve aynı sroun benim yavruda da mevcut..kelebek camlar ve sunroof sorunlu..ah bi atölyem ve gerekli alet edevatım olsa ve tabi bol bol da zamanım, kendim uğraşmayı çok isterim sizler gibi..ama ne yazık ki halledemiyoruz kendi başımıza..havalar ısınmaya başlayacakken naısl halledebilirim bu sorunu? tabiki en kısa ve ekonomik açıdan =)

sunroof sorunu malesef bendede var :( sanırım sizdede sunroof ayaklarından birisi kırıldı sanayide düzgün bir usta bulursanız 400 tl civarına hallediyor sunroof'u...

sunroof sorunu malesef bendede var :( sanırım sizdede sunroof ayaklarından birisi kırıldı sanayide düzgün bir usta bulursanız 400 tl civarına hallediyor sunroof'u...

sunroof tam acıkken 80i fln gecmeyın ve cukura girmemeye calısın girerseniz patlar :) ve cok yuksek hıza cıkarsanız

Sorun zaten motorun sökülüp temizlenmesinde değil, döşemelerin ve sökülecek parçaların tırnaklarını, sağını solunu kırmadan çıkarabilmekte, açıkçası ben kendime o kadar da güvenemem. Zaten en dandik parçası bile ateş pahası, artık kırarsak başımıza ne gelir bilinmez. İstanbul'da bu konudan anlayan birine ihtiyaç var, daha önce bu işi yapmış..tecrübeli birine...

Arkadaşlar bu kelebek cam arazası bendede vardı bismillah deyip başladım arkayı dagıtmaya ilk tecrübem oldugundan 3-4 saat gibi bi zamanımı aldı motoru söküp elime aldıgımda içerisinde ki beyaz gresin toz topraktan katılaştıgını fark ettim ve wd40 diye bilinen teknoloji harikası icatla orayı bü güzel yumuşattım ve motorun kutup başlarını zımparalıyarak tekrar herşeyi topladım işlem tamam gözde büyüyecek birşeyi yok kolay bi işlem. Eğer ankarada olupda kelebek camları çalışmayan arkadaş varsa yardımcı olabilirim bi pazar günü

vallahi bravo o motor kimbilir kac para
bu arada ayberk tam sanayici olmusunn malzemeleri alıstırıp takmalar falan:D:D
sanayici adam sıfırda olsa parcayı direk takmaz önce bir alıstırır bikackez arabaya yabancılık cekmesin diye

Coupelerde genel sorun :)

Geri