Günlerdir furkanla kafa yorduğum bir konu var.Sabah soğuk motor çalışma sorunu.Sorunu biraz açarsam ateşlemede herhangi bir sorun yok.4x beru bobin ve 4x buji sıfır alıp gökhan abinin dükkanda yenilenmişti.Ateşlemeden yana problem yok.Sabah ilk motor çalışınca çalışmada sorun yok tek marşta çalışıyor çalışınca devirdede herhangi bir dalgalanma ve titreme olmuyor,çalışma stabil bir şekilde yanlız gazı verince araba iyice devir düşüyo titriyo stop edicekmiş gibi ondan sonra gazı yiyo,direk gaza basınca araç devirlenmiyor.Kimisi dedi oksijen sensörü(oksijen sensörü arızalı olsa gün içindede yaparmış) kimiside ect(enginecoolant temperature)sensörü dedi,lambdayı değilde ect sensörünü bugün araçtam sökerek dışarıda ısıtarak biraz aracı çalıştırdım ama gene aynı sorun ondada sorun yok.Bazı kişilerde sürekli lpgden gezmede oluyor dediler motor sabah fakri karışında çalışıyomuş 1hafta benzinde gezindim ama gene aynı değişen yok.Bakıyorum 96 model tüplü araç sahibi sabah aracı çalıltırıp beklemeden gidiyor hiçbir sorunu yok,benim rahat bir şekilde 15dk beklememe rağmen anca araç kendini toparlıyo gaz verince.Bu sorun sadece soğuk motorda oluyor ilk çalışmada gün içinde bir daha olmuyor.Rölanti sensörü üzerine yoğunlaştım ama aracın devrinde ve rölantisinde hiçbir sorun yok dururken stop etme gibi sorunlarda yok,bugün klimayı ve farlarıda açtım gezdim devirde problem yok.Buda söktüğüm ect sensörü

Buda videosu (ses biraz az çıkıyo) telefonla çekimden dolayı özellikle 0:20 ve 0:40 saniyelerde ses daha belirgin
megane sorun.3GP - YouTube

Buda videosu (ses biraz az çıkıyo) telefonla çekimden dolayı özellikle 0:20 ve 0:40 saniyelerde ses daha belirgin
megane sorun.3GP - YouTube