merhaba değerli arkadaşlar. aracıma bi-xenon mercek montajından sonra şimdide gündüz farı yapmak istiyorum, gerekli, olan led pcb sürücü lens soğutucu hepsinin siparişini verdim farlar açılınca parlaklığı kısan ve sinyal verdiğim tarafı kısan devreyide tasarladım tek sorunum kargo süresi ( tabi buna yapacak çokta birşeyimiz yok
) sizce nereye montaj yapmalıyım aklımda birkaç seçenek var ama birde sizin fikirlerinize danışmak istedim yorumları alayım lütfen kırmızı halkanın içlerine mi yoksa beyaz noktaları deliptemi takayım yada daha farklı neresi olabilir. tampon benim değil temsilidir 
not: montaj sonrasında yapım aşamaları ve devre şemasını paylaşacağım.
Çalışmayı tamamladım.
evet sonunda çalışmayı tamamladım ve elimdn geldiğinde yapımını anlatacağım.
ilk olarak nereye yapacağımıza karar veriyoruz. sonrasında cetvel ile gerekli ölçümleri alıp yerlerini işaretliyoruz ve matkap yardımıyla deliyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 13832
delmeye çalışırken hihi
Ekli dosyayı görüntüle 13833Ekli dosyayı görüntüle 13834
babamıda unutmamak gerek seve seve çıraklık yapıyor
Ekli dosyayı görüntüle 13831
delikleri deldikten sonra lensleri yerine takıyoruz ve açı ayarlaması yapıyoruz(ben yandan ve karşıdan belli olacak şekilde yaptım)
Ekli dosyayı görüntüle 13835Ekli dosyayı görüntüle 13836,
daha sonra arkasından hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 13837
bu aşamada foto çekemedim zaman kaybetmemek için saat geç olmuştu. ledleri lense takıyoruz ve arkasına termal macun sürüp alüminyum soğutucu koyup sabitliyor ve etrafına su yalıtımı için ısıya dayanıklı silikon yapıyoruz.
elektrik bağlantı şeması
Ekli dosyayı görüntüle 13842
power led sürücüsünün çıkışına röle ile direnç koydum bu sayede far yada sinyalden tetik gelince ledleri seri direnç bağlanmış oluyor ve parlaklık azalıyor.
en son deneme yaptıktan sonra araca takıyoruz.
bitmiş şekli bu şekilde
güneş vurarken
Ekli dosyayı görüntüle 13838
far açıkken gücü düşük şekilde yanıyor
Ekli dosyayı görüntüle 13840
tam güçte yanarken
Ekli dosyayı görüntüle 13841Ekli dosyayı görüntüle 13839
çalışma videosu
içime sinen bir çalışma oldu amacına ulaştı gece göz almıyor gündüz fark ediliyor

not: montaj sonrasında yapım aşamaları ve devre şemasını paylaşacağım.
Çalışmayı tamamladım.
evet sonunda çalışmayı tamamladım ve elimdn geldiğinde yapımını anlatacağım.
ilk olarak nereye yapacağımıza karar veriyoruz. sonrasında cetvel ile gerekli ölçümleri alıp yerlerini işaretliyoruz ve matkap yardımıyla deliyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 13832
delmeye çalışırken hihi
Ekli dosyayı görüntüle 13833Ekli dosyayı görüntüle 13834
babamıda unutmamak gerek seve seve çıraklık yapıyor

Ekli dosyayı görüntüle 13831
delikleri deldikten sonra lensleri yerine takıyoruz ve açı ayarlaması yapıyoruz(ben yandan ve karşıdan belli olacak şekilde yaptım)
Ekli dosyayı görüntüle 13835Ekli dosyayı görüntüle 13836,
daha sonra arkasından hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 13837
bu aşamada foto çekemedim zaman kaybetmemek için saat geç olmuştu. ledleri lense takıyoruz ve arkasına termal macun sürüp alüminyum soğutucu koyup sabitliyor ve etrafına su yalıtımı için ısıya dayanıklı silikon yapıyoruz.
elektrik bağlantı şeması
Ekli dosyayı görüntüle 13842
power led sürücüsünün çıkışına röle ile direnç koydum bu sayede far yada sinyalden tetik gelince ledleri seri direnç bağlanmış oluyor ve parlaklık azalıyor.
en son deneme yaptıktan sonra araca takıyoruz.
bitmiş şekli bu şekilde
güneş vurarken
Ekli dosyayı görüntüle 13838
far açıkken gücü düşük şekilde yanıyor
Ekli dosyayı görüntüle 13840
tam güçte yanarken
Ekli dosyayı görüntüle 13841Ekli dosyayı görüntüle 13839
çalışma videosu
içime sinen bir çalışma oldu amacına ulaştı gece göz almıyor gündüz fark ediliyor

Son düzenleme: