Power led gündüz farı yapımı

m.gokceoglu

Denizli , T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba değerli arkadaşlar. aracıma bi-xenon mercek montajından sonra şimdide gündüz farı yapmak istiyorum, gerekli, olan led pcb sürücü lens soğutucu hepsinin siparişini verdim farlar açılınca parlaklığı kısan ve sinyal verdiğim tarafı kısan devreyide tasarladım tek sorunum kargo süresi ( tabi buna yapacak çokta birşeyimiz yok :D) sizce nereye montaj yapmalıyım aklımda birkaç seçenek var ama birde sizin fikirlerinize danışmak istedim yorumları alayım lütfen kırmızı halkanın içlerine mi yoksa beyaz noktaları deliptemi takayım yada daha farklı neresi olabilir. tampon benim değil temsilidir :)

1968_normal.jpg

not: montaj sonrasında yapım aşamaları ve devre şemasını paylaşacağım.

Çalışmayı tamamladım.

evet sonunda çalışmayı tamamladım ve elimdn geldiğinde yapımını anlatacağım.

ilk olarak nereye yapacağımıza karar veriyoruz. sonrasında cetvel ile gerekli ölçümleri alıp yerlerini işaretliyoruz ve matkap yardımıyla deliyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 13832

delmeye çalışırken hihi
Ekli dosyayı görüntüle 13833Ekli dosyayı görüntüle 13834
babamıda unutmamak gerek seve seve çıraklık yapıyor:bravo
Ekli dosyayı görüntüle 13831

delikleri deldikten sonra lensleri yerine takıyoruz ve açı ayarlaması yapıyoruz(ben yandan ve karşıdan belli olacak şekilde yaptım)
Ekli dosyayı görüntüle 13835Ekli dosyayı görüntüle 13836,

daha sonra arkasından hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 13837

bu aşamada foto çekemedim zaman kaybetmemek için saat geç olmuştu. ledleri lense takıyoruz ve arkasına termal macun sürüp alüminyum soğutucu koyup sabitliyor ve etrafına su yalıtımı için ısıya dayanıklı silikon yapıyoruz.

elektrik bağlantı şeması
Ekli dosyayı görüntüle 13842

power led sürücüsünün çıkışına röle ile direnç koydum bu sayede far yada sinyalden tetik gelince ledleri seri direnç bağlanmış oluyor ve parlaklık azalıyor.

en son deneme yaptıktan sonra araca takıyoruz.

bitmiş şekli bu şekilde

güneş vurarken
Ekli dosyayı görüntüle 13838
far açıkken gücü düşük şekilde yanıyor
Ekli dosyayı görüntüle 13840
tam güçte yanarken
Ekli dosyayı görüntüle 13841Ekli dosyayı görüntüle 13839

çalışma videosu

içime sinen bir çalışma oldu amacına ulaştı gece göz almıyor gündüz fark ediliyor :eyv

Son düzenleme:
Ah Kayseri'de olacaktın ilk önce benim arabaya yapar denerdik.12 3

Delme işine her zaman karşıyım. Orjinalliği bozulmayacak hiç bir şeyin. Onun için delmeden taka bileceğin en güzel yer neresi ise senin için oraya montajını yap lütfen. Resimleri sabırsızlıkla bekleyeceğim.
:eyv

Ah Kayseri'de olacaktın ilk önce benim arabaya yapar denerdik.12 3

Delme işine her zaman karşıyım. Orjinalliği bozulmayacak hiç bir şeyin. Onun için delmeden taka bileceğin en güzel yer neresi ise senin için oraya montajını yap lütfen. Resimleri sabırsızlıkla bekleyeceğim.
:eyv
keşke abi seve seve yapardım :) aslında orjinalliği bozmayı bende istemiyorum ama diğer türlüde uydurma gibi olacak sanki, eğer babamı ikna edersem beyaz noktalara takacağım gibi ama delmedende birşey uydurabilirsem o seçenekte olur tabi, önerilere açığım şuraya şu şekilde yapabilirsin gibi :D

beyaz noktalar bana da hoş göründü kardeşim bekliyoruz resimleri heyecanla :)

beyaz noktalar bana da hoş göründü kardeşim bekliyoruz resimleri heyecanla :)

teşekkür ederim kardeşim banada o şekilde daha güzel duracak gibi duruyor, yarın elime ulaşırsa kargo hemen başlayacağım ve burada paylaşacağım :)

Yine güzel bir uygulamaya imza atıcaksın belliki resimleri merakla bekliyorum :eyv

Yine güzel bir uygulamaya imza atıcaksın belliki resimleri merakla bekliyorum :eyv

teşekkürler, inşallah güzel olacak :eyv

Şöyle kendi birşeyler yapabilen insanlara hep özendim, tebrik ederim arkadaşım. Merakla bekliyorum

Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama şu far sensörünü benim captura da yapabilir miyiz beraber sık sık ankaraya da geliyorum

Şöyle kendi birşeyler yapabilen insanlara hep özendim, tebrik ederim arkadaşım. Merakla bekliyorum

Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama şu far sensörünü benim captura da yapabilir miyiz beraber sık sık ankaraya da geliyorum

Teşekkür ederim, far sensörüne gelince elbette yapabiliriz sadece far kolunun nasıl işlediğine bakıp kolayca uygun bir devre tasarlarız. Denizlide ikamet ediyorum eğer birgün yolunuz düşerse misafir ederim, o andada sensörü takabiliriz, bu vesileyle bir arkadaş bir dost daha kazanmış oluruz :eyv

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Afyona kadar gelmişliğim var denizliye gelmek için de eşime de kabul ettirebileceğim bi bahane bulayım inşAllah :-)

Geri