clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Efendim, konu açık: bekarlar dediğimize bakmayın; yemek yapmaya vakti olmayan, hanımı,annesi evde olmayan, iş başa düşünce en hızlı şeklinde karnını doyurmak zorunda olanlar hafızayı çalıştırsınlar bakalım neler çıkacak!

Not: "erkek üyeler fazla, ne anlar" demeyin, en pratik yemekleri en güzel erkekler yapar, hatta tüm yemekleri aşçıların çoğunun erkek olduğunu unutmayalım! :aytuğ

İlk fikir: Menemen:D

1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta

Menemen harcından isteğe göre ( bir kavanoz 3 yumurtalık menemene yeterli) tavaya alınır. Daha iyi sonuç için biraz oda ısısından su damlatılır, yani bir kaşık kadar... 1-2 dakikada harç ısınıp, kaynamaya başlar. Altı kısılır.

Bir kasede biraz tuzla çıprtığınız yumurtayı, altı kısık tavaya koyup devamlı karıştırarak istediğiniz kıvama gelmesi sağlanır.

Benim gibi sevenler kişi başı 1 yumurta, yumurtası bol sevenler kişi başı 2 yumurtayla yapabilir.

Afiyetle yenir.

Not: eğer sünger gibi yiyorsanız bu güzelliği, bilen birine yaptırıp deneyin bir kere de bir daha hep bu şekilde yersiniz. Menemenin özelliği, güzelliği bol domates, az yumurtadır, diğeri domatesli yumurta olur. :aytuğ
 

kangomania

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Mar 2011
Mesajlar
1,674
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Üniversite öğrencisi olarak yakın takipteyim bu konuyu :)
 

C.Kaan

Kaan ÖNTAN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
4,543
Tepki puanı
123
Puanları
0
Krep

Genel Olarak Hemen Hemen Çoğu Yemeği Yapabilmeme Rağmen En Basiti Bana Krep Gelir,

Krep;

Kendimden Baz Alarak 3 Yumurta, 1 Su Bardağı Süt 3 Yemek Kaşığı Un ve Tuz.

Bütün Malzemeleri Karıştırıp Teflon Tavaya Dökeriz, Tavaya Az Biraz Yağ Dökerek Krepler Pişene Kadar Yakmamaya Özen Göstererek Ters - Düz Yaparız ve Krepler'imiz Hazır. Bundan Sonra İster İçine Reçel İster Peynir vs. Koyarak Afiyet İle Yiyebiliriz. Afiyet Olsun Cümleten qw
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

ArMy

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Kas 2010
Mesajlar
1,129
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Yumurtayı sade halde çırpmanızı tavsiye ederim.Tuz ile çırparsanız yumurta tavada ısı görmeden pişmeye başlayacaktır. :)
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Genel Olarak Hemen Hemen Çoğu Yemeği Yapabilmeme Rağmen En Basiti Bana Krep Gelir,Krep;Kendimden Baz Alarak 3 Yumurta, 1 Su Bardağı Süt 3 Yemek Kaşığı Un ve Tuz.Bütün Malzemeleri Karıştırıp Teflon Tavaya Dökeriz, Tavaya Az Biraz Yağ Dökerek Krepler Pişene Kadar Yakmamaya Özen Göstererek Ters - Düz Yaparız ve Krepler'imiz Hazır. Bundan Sonra İster İçine Reçel İster Peynir vs. Koyarak Afiyet İle Yiyebiliriz. Afiyet Olsun Cümleten qw
Becerikli gençlik :)Seninki epey doyurucuymuş, sadece krep yemek isteyince kesinlikle uygulanmalı! :)Çok yumurta tadı istemeyenlere benim hafif ölçüyü de yazayım: 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 yumurta ve çok az tuz:)
Yumurtayı sade halde çırpmanızı tavsiye ederim.Tuz ile çırparsanız yumurta tavada ısı görmeden pişmeye başlayacaktır. :)
yok kar haline getirene kadar değil de sarıyla beyaz birbirine karışacak kadar yaptığımdan sanırım henüz pişme göstermediler :) ama aklımda olsuni teşekkürler! qw
 
Son düzenleme:

memo_16

Bilgi Girilmemiş
bu konu öğrenci evlerinden 10 tam puan alır :D takipteyim :eyv
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,514
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
İlk fikir: Menemen:D

1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta

Bununda hazırı çıktıysa tamam artık,hanımlara yapacak iş kalmadı...:D
 

Onur Gönüllü

RENAULT MAİS SERVİS DANIŞMANI,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
6,190
Tepki puanı
517
Puanları
0
tavuklu patates fırına sürme :) tavuk patates soğan sarımsak salça tuz :) en sevdiğim ve en güzel yaptığım yemektir..
 

Sühacan

Süha TUTSOY, T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ağu 2011
Mesajlar
1,053
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
33
(Hazır) Köfte + Ekmek

Köfte + ekmek.. :D

Malzemeler: 1 paket hazır köfte, 1 adet ekmek.. :D

Yapılışı: Köfteleri ısıt, ekmeğin arasına koy ye.. :cool:
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Hati

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
1,012
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yoğurtlu Makarna

Yoğurtlu makarna:
Malzemeler: Yeteri kadar makarna, 1,5-2 lt su, 1 tutam tuz, 1 kaşık zeytinyağı,yoğurt

Bir miktar soğuk su, bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile tencere de kaynatılır. Kaynadıktan sonra istenilen miktarda makarna kaynamakta olan suya ilave edilir. 12-13 dk. daha kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımıyla makarnalar süzülüp üzerine yoğurt ilave edilir.

Afiyet olsun.. :girl

Bu arada bu konu reyting rekorları kırar. Gençler adına teşekkürler Çiğdem hocam :)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst