Burak61

Bilgi Girilmemiş
Kaşarlı Yumurta

Kaşarlı yumurta: Sarısyla akını karıştırın yağı tencerede hafif ısıtın yumurtayı bırakın tencereye kaşarları küp küp doğrayın yumurta pişmeye yakın çevirin iki çatal yardımıyla azcık daha pişsin sonra içine kaşarları koyun kapağı kapatın altını kısın 1 2 dakika da öyle dursun sonra komple kapatın ocağın altını 2 dakika da öyle dursun AFİYET OLSUN :)

Evde aç kalınca yaptığımz bişey arkadaşlarla :D
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

ArMy

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Kas 2010
Mesajlar
1,129
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Yemekler yapılıyo eyvallah da bulaşığı kim yıkıyacak.Valla ben bulaşık için yemek de yapmıyorum uraşılır dert değil :aytuğ
 

ApSUVai

Bilgi Girilmemiş
Anlasmali Kebabci En Temizi
 

SerhanÇELİK

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
3,011
Tepki puanı
185
Puanları
63
Yaş
37
Salçalı Yumurta

Salçalı Yumurta

Yapılışı : Öncelikle 2 Yemek Kaşığı Salçayı Biraz Beyaz Peynir İle Yağda Güzelcene Kavuruyoruz Daha Sonra Üzerine 3 Adet Yumurtayı Kırıp Yumurtalar Oişene Kadar Karıştırmaya Devam Ediyoruz Yumurtalar Piştikten Sonra Sizlere Afiyet Olsun Bu İşlemde Tuz Kullanmamanızı Öneririm Çünkü Peynir Ve Salçanın Tadı Gerçekten Harika Oluyor Şimdiden Yapıp Deneyecek Olan Herkeze Afiyet Bal Şeker Olsun :eyv

Denemenizi Tavsiye Ederim
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

memo_16

Bilgi Girilmemiş
İlk fikir: Menemen:D

1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta

Bununda hazırı çıktıysa tamam artık,hanımlara yapacak iş kalmadı...:D
yok abi hazırı var mı bilmiyorumda ben arkadaşların evinde görmüştüm annesi hazırlamış konserve gibi, üzerine bi tek yumurta kırıp pişirmek kalıyor :D hemde harika oluyor oda ayrı :eyv
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
İlk fikir: Menemen:D

1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta

Bununda hazırı çıktıysa tamam artık,hanımlara yapacak iş kalmadı...:D

hanımlar kadar daş düşsün diyeceğim yani...:D

yok abi hazırı var mı bilmiyorumda ben arkadaşların evinde görmüştüm annesi hazırlamış konserve gibi, üzerine bi tek yumurta kırıp pişirmek kalıyor :D hemde harika oluyor oda ayrı :eyv

biz de birkaç sene evde yapmıştık, doğranmış domates de yapardık o zamanlar. ama bir defa yarısından fazlası hava alınca bir daha konserve işinden vazgeçtik, hem al, taşı, ayıkla, pişir o kadar uğraş sonra çöpe... bize göre değil. ama birçok kişi arada bu kazalar olsa da devam ediyor, tabii herkesin önem verdiği şeyler farklı:)

hazır olanı aşağıdaki 300 gr. fiyatı 1,60 -2.20 arası değişiyor ama her markette yok, daha küçük zincirlerde bulunuyor, bulunca atıyoruz kenara:) artanı derin dondurucu varsa 5 gün içinde kullanılmayacaksa dondurucuya atılarak (buzdolabı poşeti içinde tabii ki cam kavanozda değil :D ) saklanabilir.
menemen_b.png


tavuklu patates fırına sürme :) tavuk patates soğan sarımsak salça tuz :) en sevdiğim ve en güzel yaptığım yemektir..

çok lezzetli geliyor kulağa, ama böyle olmaz, aşağıdakiler gibi detaylı tarif isteriz :aytuğ

Yoğurtlu makarna:
Malzemeler: Yeteri kadar makarna, 1,5-2 lt su, 1 tutam tuz, 1 kaşık zeytinyağı,yoğurt

Bir miktar soğuk su, bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile tencere de kaynatılır. Kaynadıktan sonra istenilen miktarda makarna kaynamakta olan suya ilave edilir. 12-13 dk. daha kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımıyla makarnalar süzülüp üzerine yoğurt ilave edilir.

Afiyet olsun.. :girl

Bu arada bu konu reyting rekorları kırar. Gençler adına teşekkürler Çiğdem hocam :)

En çok sıkıntı yaşadığımız ve yaşayacağımız konu yemek, o yüzden bir tembel öhöm yani pratik fikirler havuzu oluştursak hepimiz sebepleniriz diye düşündüm :D

Mmmm... bir de akşam yemeğiyse sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberle sos yaparak çakma mantı bile yapabiliriz :eek:bur smiley: Gençler zeytinyağı püfünü atlamayın, makarnalarınız yapışmaz :eyv

Kaşarlı yumurta: Sarısyla akını karıştırın yağı tencerede hafif ısıtın yumurtayı bırakın tencereye kaşarları küp küp doğrayın yumurta pişmeye yakın çevirin iki çatal yardımıyla azcık daha pişsin sonra içine kaşarları koyun kapağı kapatın altını kısın 1 2 dakika da öyle dursun sonra komple kapatın ocağın altını 2 dakika da öyle dursun AFİYET OLSUN :)

Evde aç kalınca yaptığımz bişey arkadaşlarla :D

Of of off o kaşarlar eriyince mmm, tekrar bekletme püf noktası için de ayrıca teşekkürler!

Salçalı Yumurta

Yapılışı : Öncelikle 2 Yemek Kaşığı Salçayı Biraz Beyaz Peynir İle Yağda Güzelcene Kavuruyoruz Daha Sonra Üzerine 3 Adet Yumurtayı Kırıp Yumurtalar Oişene Kadar Karıştırmaya Devam Ediyoruz Yumurtalar Piştikten Sonra Sizlere Afiyet Olsun Bu İşlemde Tuz Kullanmamanızı Öneririm Çünkü Peynir Ve Salçanın Tadı Gerçekten Harika Oluyor Şimdiden Yapıp Deneyecek Olan Herkeze Afiyet Bal Şeker Olsun :eyv

Denemenizi Tavsiye Ederim

Hemen anneme müjdeledim bunu, ilk defa duydum böyle bir yumurta tarifi, ilk fırsatta denemeliyim, annem domates mi biber salçası mı diye yaptı yine başaklığını:D karışık koyarız dedim, sen nasıl kullanıyorsun Serhan, biber-domates? Keşke yemekten önce okusaymışım ya:(
 

adigeemre

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
350
Tepki puanı
114
Puanları
0
ben tavaya iki yumurta kırsam birisi dışına düşüyo yemek yapma işi bana göre değil ondan dolayıda kaldık evde:D:D:D
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yemekler yapılıyo eyvallah da bulaşığı kim yıkıyacak.Valla ben bulaşık için yemek de yapmıyorum uraşılır dert değil :aytuğ

Efenim bu iş için bulaşık makinesi diye bir şey üretmişler çok şükür, öğrenci evlerinde bile var artık bildiğim kadarıyla, 2. elleri de mevcut.

Not: 7 sene önce aynı sözleri duyduğum nişanlım tüm ısrarıma başta karşı çıkmış, sonra da rahatlığını yaşayınca iyi ki almışım demektedir yıllardır:D Evde yemek pişmese bile bardak, kase, tabak vb kirleniyor sonuçta:D

Anlasmali Kebabci En Temizi

Ona ne şüphe, kebapçı, lahmacuncu, sandviççi, tavukçu ... yaşam zincirimizin vazgeçilmezleri, ama öyle anlar oluyor ki, siparişi bekleyecek hali ya da vakti olmayabilir insanın, o zaman da en kısa ve öz ve de mümkünse lezzetli yoldan ne yiyebilirim diye düşünceler başlıyor:D
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Kavurma Makarna (Süzmeden)

Birkaç sene önce öğrenmiştim, sonradan Bursa'da sık yapıldığını duydum, bizim ailede hiç bilinmeyen bir yemekti:)

-1/2 paket makarna (en güzel fiyonk ya da erişteyle)
-4 yemek kaşığı sıvıyağ ile teflonda kavrulur, makarnalar kahverengiye dönmeye başlar, korkmayın olması gereken bu ama yakmayın, arada beyaz renkler kalabilir, üzerini geçecek kadar (ne kadar geçecek mi diye sordunuz? :D yani makarnalar su üzerinde kalmayacak kadar ama daha çok değil :D )

Kullanıyorsanız et/tavuk bulyon ufalayın, benim gibi bulyon kullanmıyorsanız, evinizde çeşni ya da tuzot vardır herhalde, ondan biraz ekleyin, suyunu çekene kadar önce 1 dak. kadar kaynayanakadar yüksek sonra kısık ateşte pişirin.

Erişteyi nereden bulayım diyenlere filiz marka sanırım yumurtalı erişte adıyla bir makarnası var bu şekilde pişmeye en uygun market ürünü diyebilirim:D


ben tavaya iki yumurta kırsam birisi dışına düşüyo yemek yapma işi bana göre değil ondan dolayıda kaldık evde:D:D:D

heh buna inanırım işte:D nişanlım yemek yapma alışkanlığı olan biri olaydı çoktan evlenmiştik, hep derim:D artık kadın evde, erkek işte dönemi birçoğumuz için bittiğinden her şey paylaşılmalı. Hele ki yemek gibi hayati bir konu :D
 

adigeemre

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
350
Tepki puanı
114
Puanları
0
Yaşasın tavuk dönerciler diyorum :D
 
Üst