clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yaşasın tavuk dönerciler diyorum :D

bence yavaştan yumurtaları direk tavaya değil de büyük tabak içine kırıp sonra tavaya aktarmayı (misal olarak demişsindir ben de misal olarak aynısından devam edeyim dedim:D ) denesen, buraya yazılacak pratik tariflere göz atsan evde kalmaktan da kurtulmuş olursun:D
 

adigeemre

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
350
Tepki puanı
114
Puanları
0
bence yavaştan yumurtaları direk tavaya değil de büyük tabak içine kırıp sonra tavaya aktarmayı (misal olarak demişsindir ben de misal olarak aynısından devam edeyim dedim:D ) denesen, buraya yazılacak pratik tariflere göz atsan evde kalmaktan da kurtulmuş olursun:D

Yok abla kebapcı dönrci derken gider bu iş ne elimi sürerim ne anlarım ne yaparım ben minik tarif için ben evi yakıyodum öğrenciyken melemen için 3+1 ev gidiyo valla:D
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yok abla kebapcı dönrci derken gider bu iş ne elimi sürerim ne anlarım ne yaparım ben minik tarif için ben evi yakıyodum öğrenciyken melemen için 3+1 ev gidiyo valla:D

hmm o iş tehlikeli hakikaten, ben de ocak konusunda takıntılıyım, iş saatleri düzensiz malum, sabah asla çaydanlık kullanmam altı açık kalır diye, yine işe gideceksem öğlen, akşam ocak açamam çünkü sonra aklımda kalıyor ya açık kaldıysa diye, annem evdeyse ancak sıcak yemek yer çıkarım nasıl olsa o bakar diye:D
bir de fırına bir şey atsam bile sıcak tepsi alamıyorum fırından illa insan lazım o sıcak tepsiyi çıkaracak:D
 

ardadrmz

Arda Durmaz, T.C Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
1,273
Tepki puanı
39
Puanları
0
Yaş
32
Yemekler yapılıyo eyvallah da bulaşığı kim yıkıyacak.Valla ben bulaşık için yemek de yapmıyorum uraşılır dert değil :aytuğ

yemegı ben yaparım bulasıgıda ev arkadsım yıkar en temızı 2 yıldır aynı .:)
 

ardadrmz

Arda Durmaz, T.C Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
1,273
Tepki puanı
39
Puanları
0
Yaş
32
Tavuklu Bezelye

tavuklu bezelye yemeği.( fiks yemegım gına geldı artık):D

1 kavanoz karısık konserve bezelye havuclu olanlardan
yarın kılo tavuk gogsu
1 adet sogan
1 yemek kasıgı salca
tuz ıstege gore baharat

yapılışı:)
herzmankı gbı yag sogan kavurulur salça konulurr..tavuklar kusbası dogranıp ıcıne atılırr bıraz daha kavrulurr..snra karısık konserve dokulurr 2 dakıkada onu karısıtırırz.snra 1-2 bardak sıcak su, tuz baharat atılır mıs gıbı sulu yemek:D yanına bıde pılavvv..
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
yemegı ben yaparım bulasıgıda ev arkadsım yıkar en temızı 2 yıldır aynı .:)

:eyv ben de yemek yapma olmasın, pazardan marketten alır gelirim, sonrasında bulaşık da yıkarım, hatta aç aç gelince 2 dakikada sofrayı da kurarım ama yeter ki yemek hazır olsun tek dileğim bu :D

tavuklu bezelye yemeği.( fiks yemegım gına geldı artık):D

1 kavanoz karısık konserve bezelye havuclu olanlardan
yarın kılo tavuk gogsu
1 adet sogan
1 yemek kasıgı salca
tuz ıstege gore baharat

yapılışı:)
herzmankı gbı yag sogan kavurulur salça konulurr..tavuklar kusbası dogranıp ıcıne atılırr bıraz daha kavrulurr..snra karısık konserve dokulurr 2 dakıkada onu karısıtırırz.snra 1-2 bardak sıcak su, tuz baharat atılır mıs gıbı sulu yemek:D yanına bıde pılavvv..

Çok pratik ve lezzetli görünüyor! Denenmeli!

Şimdi öğrenci evlerinden ya da üşengeçlerden (benim gibi) duyar gibiyim soğanı kim soyacak doğrayacak diye, efenim alıyoruz bir paket dondurulmuş superfresh doğranmış soğan, kendisi pazardan almaktan daha ucuza geliyor:D atıyoruz dolaba her yemek için gerektiği kadar çıkarıp döküyoruz tencereye! unutmamanız gereken, poşetin ağzını açtıktan sonra bir buzdolabı poşeti içine koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatınız (özel mandallar oluyor evde çok işinize yarar ileride eklenecektir foruma:D) sonra gelip de buzluktan çıkan yemek kokuyor demeyiniz, atıyorlar ağzı açık yemekleri, ya da iyi kapamadan sonra yemek koktu oluyor, bizde niye kokmuyor:D
 
Son düzenleme:

ardadrmz

Arda Durmaz, T.C Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
1,273
Tepki puanı
39
Puanları
0
Yaş
32
:eyv ben de yemek yapma olmasın, pazardan marketten alır gelirim, sonrasında bulaşık da yıkarım, hatta aç aç gelince 2 dakikada sofrayı da kurarım ama yeter ki yemek hazır olsun tek dileğim bu :D



Çok pratik ve lezzetli görünüyor! Denenmeli!

Şimdi öğrenci evlerinden ya da üşengeçlerden (benim gibi) duyar gibiyim soğanı kim soyacak doğrayacak diye, efenim alıyoruz bir paket dondurulmuş superfresh doğranmış soğan, kendisi pazardan almaktan daha ucuza geliyor:D atıyoruz dolaba her yemek için gerektiği kadar çıkarıp döküyoruz tencereye! unutmamanız gereken, poşetin ağzını açtıktan sonra bir buzdolabı poşeti içine koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatınız (özel mandallar oluyor evde çok işinize yarar ileride eklenecektir foruma:D) sonra gelip de buzluktan çıkan yemek kokuyor demeyiniz, atıyorlar ağzı açık yemekleri, ya da iyi kapamadan sonra yemek koktu oluyor, bizde niye kokmuyor:D


soğan konusunda son derece haklısınız :) hazırını denemek lazım..agla agla nereye kadar :)
 

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2012
Mesajlar
2,477
Tepki puanı
7
Puanları
0
soğan konusunda son derece haklısınız :) hazırını denemek lazım..agla agla nereye kadar :)

ağlama demişken, dondurulmuş almayanlardan bilmeyen varsa bir püf noktası: soğan soyarken burnunuzdan değil sadece ağzınızdan nefes alırsanız gözleriniz yaşarmıyor, ama unutup bir an burundan alırsanız yaşlar boşalıyor:D ben salata için gerektiğinde bu yöntemi uygularım (kırk yılda bir soğan doğrasam da işe yarıyor:D) burundan nefes almak istersem bir an soğandan uzak bir noktaya gidip nefes alıp denize dalar gibi devam ederim:D
 

ardadrmz

Arda Durmaz, T.C Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eyl 2012
Mesajlar
1,273
Tepki puanı
39
Puanları
0
Yaş
32
ağlama demişken, dondurulmuş almayanlardan bilmeyen varsa bir püf noktası: soğan soyarken burnunuzdan değil sadece ağzınızdan nefes alırsanız gözleriniz yaşarmıyor, ama unutup bir an burundan alırsanız yaşlar boşalıyor:D ben salata için gerektiğinde bu yöntemi uygularım (kırk yılda bir soğan doğrasam da işe yarıyor:D) burundan nefes almak istersem bir an soğandan uzak bir noktaya gidip nefes alıp denize dalar gibi devam ederim:D

bende agızda bır dılım lımon tutulursa aglatmıyormus oyle bılıyorum ama daha denemedım:)
 

SerhanÇELİK

T.C. Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
3,011
Tepki puanı
185
Puanları
63
Yaş
37
Hemen anneme müjdeledim bunu, ilk defa duydum böyle bir yumurta tarifi, ilk fırsatta denemeliyim, annem domates mi biber salçası mı diye yaptı yine başaklığını:D karışık koyarız dedim, sen nasıl kullanıyorsun Serhan, biber-domates? Keşke yemekten önce okusaymışım ya:(

Domates Salçası Biber Salçası İle Olmaz
 
Üst