Merhaba arkadaşlar, Belki çok gerekli değildir ancak ICON ve GT line modellerde bulunan Multi Sense sisteminde ki modlar da elektronik olarak hoparlörlerden gelmesi beklenen motor sesleri benim aracımda gelmiyordu. Menülerde bu ses ile ilgili değişiklik yapabiliyorum. Arabam 2016 Megane HB ICON 1.5DCI + 8.7" ekran modeli. Şu anki yazılım sürümü 2.2.17.803 Trafiğe 2017 çıkışlı. internet bağlantısı mevcut.
Bu konu ile ilgili youtube da görüntüler de daha doğrusu arabayı ilk çıktığı zaman deneyen youtuber olarak tabir edilen kişiler test esnasında elektronik motor sesini var olarak bahsetmişlerdi. Forumlarda da bu sesin geldiğinden bahseden Megane 4 kullanıcıları vardı. Bunun üzerine Baştaş bayine gittim durumu anlattım servis elemanları bu sesin Megane 4 de olmadığını söylediler. Daha sonra Satış müdürüne sorduk, kendileri olması gerektiği ses helmiyorsa Rsound dosyası aracın sisteminde yoktur dedi. Bunun üzerine sedan ıcon otomatik deneme aracı ile de test ettik, ses onda da gelmeyince ve sadece clio ve capture modellerinin bazısında olduğu ancak Renault merkeze danışabileceklerini söylediler. Merkezi aradığımızda ise Meganlarda bu özelliğin olmadığını sadece Bose ses sistemine sahip capture ve clio modellerinde olduğunu söyledi.
Sizde durum nedir. Bu sesi veren Megane 4 var mı?
Kullanıcı klavuzunda şunlar yazılı:
Multi-Sense sistemi; seçili moda, araca,
sürüşe, ışık ortamına, konfora ve motor
sesine göre hareket eder:
– Comfort, Neutral, Eco ve Sport modları
ön ayarlıdır ve özelleştirilebilir ışık
ortamları ve motor ses seviyeleri ile
ilişkilendirilmiştir;
– Perso modu tem olarak özelleştirilebilir.
Sürüş modları şunları etkiler:
– takviyeli direksiyon;
– yönlendirmeli arka tekerlekler;
– motor ve dişli kutusu tepkisi:
– ısıtma.
Ayrıca şunları etkiler:
– ışık ortamı ve gösterge tablosu
aydınlatması;
– gösterge tablosu ve çok fonksiyonlu
ekrandaki bilgileri;
– motor ses seviyesi;
– masaj koltuğu.
Bu konu ile ilgili youtube da görüntüler de daha doğrusu arabayı ilk çıktığı zaman deneyen youtuber olarak tabir edilen kişiler test esnasında elektronik motor sesini var olarak bahsetmişlerdi. Forumlarda da bu sesin geldiğinden bahseden Megane 4 kullanıcıları vardı. Bunun üzerine Baştaş bayine gittim durumu anlattım servis elemanları bu sesin Megane 4 de olmadığını söylediler. Daha sonra Satış müdürüne sorduk, kendileri olması gerektiği ses helmiyorsa Rsound dosyası aracın sisteminde yoktur dedi. Bunun üzerine sedan ıcon otomatik deneme aracı ile de test ettik, ses onda da gelmeyince ve sadece clio ve capture modellerinin bazısında olduğu ancak Renault merkeze danışabileceklerini söylediler. Merkezi aradığımızda ise Meganlarda bu özelliğin olmadığını sadece Bose ses sistemine sahip capture ve clio modellerinde olduğunu söyledi.
Sizde durum nedir. Bu sesi veren Megane 4 var mı?
Kullanıcı klavuzunda şunlar yazılı:
Multi-Sense sistemi; seçili moda, araca,
sürüşe, ışık ortamına, konfora ve motor
sesine göre hareket eder:
– Comfort, Neutral, Eco ve Sport modları
ön ayarlıdır ve özelleştirilebilir ışık
ortamları ve motor ses seviyeleri ile
ilişkilendirilmiştir;
– Perso modu tem olarak özelleştirilebilir.
Sürüş modları şunları etkiler:
– takviyeli direksiyon;
– yönlendirmeli arka tekerlekler;
– motor ve dişli kutusu tepkisi:
– ısıtma.
Ayrıca şunları etkiler:
– ışık ortamı ve gösterge tablosu
aydınlatması;
– gösterge tablosu ve çok fonksiyonlu
ekrandaki bilgileri;
– motor ses seviyesi;
– masaj koltuğu.