Pasaport hakkı

ozi28

Özkan ŞEN ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yurt dışından bir akrabam telefon getirdi ve şuan kapalı bir ay içinden yurt dışına gidip gelen arkadaşlarımızdan pasaportu müsait olan varmı şimdiden teşekkürler ..

Arkadaşlar yurt dışından bir akrabam telefon getirdi ve şuan kapalı bir ay içinden yurt dışına gidip gelen arkadaşlarımızdan pasaportu müsait olan varmı şimdiden teşekkürler ..
Bi arkadasim satiyor pasaportunu. bu islemler icin. 150 tlydi galiba

Son fiyat alayım arkadaşından
150 den asagi inmiyor. Bu fiyatlara satiliyormus zaten

Pasaport satıldığını ilk defa duydum... :)

yurtdışından getirilen cep telefonları için türkiyedeki simkartlarla kullanılması için pasaporta kayıt edilmesi ve 115tl vergi harcının yatırılması gerekiyor..bizim uyanık türk insanıda pasaportu olmayan vatandaşa ekstra ücretle cep telefonunu pasaportuna kayıt ettiriyor.. 115 tl vergi + 150 vatandaş alıyor : 265tl bu şekilde yurtdışından telefon almak veya getirtmek mantıksız..bence siz ücret istemeyen çevrenizdeki tanıdıklardan pasaport bulmaya çalışın..yada rica edin bu sıralar çevrede yurtdışından gelen dolu insan var..en fazla bir yemek ısmarlayın veya 20-50tl ücret verin derim..

Bu iş ticarete dökülmüş biz ne yapalım almaz olaydım ama açtırıcaz bi şekilde

işlemi e-devlet üzerinden yapın... iş bankasına 115tl harç parasını yatırın.. daha sonra pasaport sahibinin e-devletinden girerek işlemleri yapın.. e-devlet online sistem olduğu için anında pasaport kayıtlı ve onaylandı hale geçer.. telefonada 1 iş günü sonra hat gelir..bu işlemleri turkcell avea falanda yapıyor ama 30tl ile 50tl ücret alıyor... o zaman yapacağın masraf dahada artıyor..

Bunları biliyorumda pasaportu bulamadık daha :)

Bu iş ticarete dökülmüş biz ne yapalım almaz olaydım ama açtırıcaz bi şekilde
bunlarla hiç uğraşma ben 6 ay önce yurtdışından galaxy s3 getirttim piyasası 1700 tl idi ben 950 tlye aldım gittim bi telefoncuya hurda bir samsung modelinin imei numarasını girdi 50tl ye mal oldu bana ogün bugündür sorunsuz kullanıyorum.

Geri