Şanzıman Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oblohan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oblohan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhabalar, clio 4 1.2 aracımda bu sabah işe gelirken şanzıman da problem oluştu. Vites çok sert bir şekilde değişmeye başladı. Debriyaj aşağıya düştü. Sanki şanzıman da kaçırma var gibi duruyor. aracım daha 1.5 aylık bile değil. Araçta arıza henüz vermedi ama yarın sabahtan servise bırakıcam. Bu konuda daha önce sıkıntı yaşayan var mı?

Bir sıkıntı olduğu kesin,1.5 aylık araçta olmaması gereken bir sorun,servis halledecektir mutlaka,geçmiş olsun...

Teşekkür ederim. Servis halledecektir ama yeni bir arabada bu tarz bir sorun olması çok düşündürücü.

Aracı bu sabah servise bıraktım ve biraz önce arandım. Servis vites kutusunu sökmesi gerektiğini söyledi ve bakılacak dendi. Eğer ki yanık vs. var ise sizin hatanız, yok ise teknik hata olduğunu dile getirdi. Eğer benim hatam ise 1300 TL masraf olduğunu söyleyince bende patladım. sonuçta 2000 km de olan bir aracı, bu tarz bir hatanın benm tarafımdan oluşmadığını dile getirdim. akşama belli olacakmış. neler çıkacak bakalım.

benim aracımda 1 den 2 ye geçişte gacçç diye bir ses oluyordu.Özellikle yokuştaa kalkarken 1 den 2 ye geçişte garç ediyordu yada tam gaza baılı iken oluyordu..Bu arada 1.2 edc 120hp den bahsediyorum servise sorduğumda dişlilerden veya kutudan geliyor siz sesi video şeklinde kaydedin bize getirin işlem yapalım dediler.şanzımanı komple aşağı aldırmak istemedim kayııtta açtırmadım garaantinin bitmine doğru gideceğim 1-2 den geçerkende nazik olursak bir sorun olmaz diyorum..Ama sıfır araba için
1- rüzgar sesi kronik -kaçıncı işlem yapıldı ses kesilmedi
2- viraj denge lastiği değişti-buna da kronik dendi bunu da yedik
3-vites kutusu garçç sesi ve bilinmeyen son..

Bir de hiç yakalanamayan 1.2 edc 120hp lik fabrika verisi şehir içi 100 km de 6,6 litre :) var mı yapan?

Geri