3 senedir kullandığım 2022 Talisman 1.3 Tce aracımda daha bu haftasonu Serbest Sürüş Modunu keşfettim . Genelde aracımı Perso ve sport modda kullanıyorum , birkaç kere Eco modunu kullanmış olsamda hiç farketmediğim birşeyi farkettim bu haftasonu . Eco modda sakin sakin giderken ayağımı gazdan çektiğimde ekranda bir ışık belirdi , biraz geçince gaza basınca söndü, sonra tekrar gaz verip ayağımı çekince tekrar yandı. Sonra bu ışık nedir diye aklımda geçirirken ışık yanarken motor devrinin rölantiye düştüğünü gördüm ardından biraz daha hızlanıp tekrar denedim 110-120 ile giderken bile araç rölantide çalışyor ve gayet güzel akıyordu. Başka markalarda bu tür bir özellikler duymuştum hatta yakıt tasarrufu için motoru stop edenleride duymuştum sonra kitapçığı inceleyince aracımda da Serbest Sürüş Modu olduğunu ve Eco modda ayağı gazdan çekinde vitesi boşa aldığını öğrendim. Bence gayet güzel ve yakıt tasarrufu sağlayacak bir sistem ancak yoğun trafikte dikkatli olmak lazım bu özellik devredeyken motor freni olmadığı için aracı durdurmakta zorlanabilirsiniz , erken frenleme yapmakta fayda olacaktır. Arabama baya meraklı olduğum halde bu özellği yeni farkettim , benim gibi farkında olmayanlar varsa diye de paylaşmak istedim.