1.3 TCE Tespit Edilemeyen Arıza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan negative
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tek şüphelendiğim yer oksijen sensörüydü. Bundan sonra artık elektrik tesisatlarını kontrol ettireceğim. Gelişmeleri buraya aktarırım.
Merhaba. son durumda na yaptınız acaba? Benzer bir sorunu 2020 1.6 Eco-g fabrikasyon lpg aracımda ben de yaşıyorum. Hatalar benziyor ama bende ilk çıkan hata "enjeksiyon kontrol ettirin" oluyor. Benzinde sorun yok, sadece lpgde iken hatalar var ve hem tekleme hem gaz yememe oluyor. Landiranzo fabrikasyon lpg sistemi var, enjektörlerde gösterdiğim bir lpg servisi sorun olmadığını söyledi.

Hocam bir gelişme var mı?

Hocam bir gelişme var mı?
Herhangi bir gelişme yok aynı sorun ve çekiş düşüklüğü devam etmekte

Güncelleme :
KM 140.000
Devirdaim termostat ve 4 buji değişimi yapıldı.
Sorun halen devam etmekte.
Enjektör beynine yazılım atılması için servise bırakıldı sonuç gelince bilgi aktarımı yapacağım.

Ben de 4 buji değişimi yaptım, bu esnada yıllık bakım da yapıldı. İlk başta sorun daha da arttı nedense. Son 1 aydır ise tamamen yok oldu. Ya havaların ısınması/ hava kalitesi ile bir ilgisi var ki bu da bir sensör arızasını akla getirir, veya Lpg yakıt komple bittikten sonra aldığım yeri değiştirdim bununla bir alakası var. Şimdilik sorun yok, ama takipteyim.

Güncelleme :
KM 140.000
Devirdaim termostat ve 4 buji değişimi yapıldı.
Sorun halen devam etmekte.
Enjektör beynine yazılım atılması için servise bırakıldı sonuç gelince bilgi aktarımı yapacağım.
Güncelleme: 145.000

Enjeksiyon beynine güncelleme yapıldı yetkili serviste ancak sorun halen devam etmekte.
Servis enjektör ve rail rampasını takım halinde 80.000 tl gibi bir rakamla değiştirmeyi önerdi ancak yaptırmadım.
Öneri diyorum çünkü onlar da anlayamadı halen, değiştirelim belki bundan yapar gibi konuştular.

Ben de 4 buji değişimi yaptım, bu esnada yıllık bakım da yapıldı. İlk başta sorun daha da arttı nedense. Son 1 aydır ise tamamen yok oldu. Ya havaların ısınması/ hava kalitesi ile bir ilgisi var ki bu da bir sensör arızasını akla getirir, veya Lpg yakıt komple bittikten sonra aldığım yeri değiştirdim bununla bir alakası var. Şimdilik sorun yok, ama takipteyim.
4 buji değişti benimde üst kübrütör kapağı temizlendi sıvı conta ile de çatlak yerlerden yağ kaçağı önlendi.Geçenlerde arıza lambası yaktı sonunda Fark basınç sensörü ani hızlanmlarda bozulan parçaymış teklemeye rölantide titremeye sarsıntıya neden oluyormuş sabah serviste değiştiriyorum.Arıza lambası yanana kadar devam.

4 buji değişti benimde üst kübrütör kapağı temizlendi sıvı conta ile de çatlak yerlerden yağ kaçağı önlendi.Geçenlerde arıza lambası yaktı sonunda Fark basınç sensörü ani hızlanmlarda bozulan parçaymış teklemeye rölantide titremeye sarsıntıya neden oluyormuş sabah serviste değiştiriyorum.Arıza lambası yanana kadar devam.

Güncelleme: 145.000

Enjeksiyon beynine güncelleme yapıldı yetkili serviste ancak sorun halen devam etmekte.
Servis enjektör ve rail rampasını takım halinde 80.000 tl gibi bir rakamla değiştirmeyi önerdi ancak yaptırmadım.
Öneri diyorum çünkü onlar da anlayamadı halen, değiştirelim belki bundan yapar gibi konuştular.
aracım 1.3 tce 2020 clio. son 3 aydır gaz kesme silkeleme yapıyor. yokuşlarda güçten düşüp stop ediyor. aynı problem sizde mevcut mu? bir usta enjektörlerle beraber rampanın tamamının değişmesini önerdi. arıza kodu çıkmadı. geçen hafta enjeksiyon kontrol ettirin uyarısı aldım ve 1.bujide geçici ateşleme arızası olduğu söylendi. sorunu hala bulamamaktayım

Geri