geçenlerde bir arkadaş hiç kimsenin bulamadığı bir sesi çözdü meganede da rot millerinin geçtiği körük içerindeki kremeyer milinin dişlilerine gres sıktırdı düeldi ama görünürde hiçbir boşluk yoktu .yıllardı ses bulmaya çalışıorlardı.
2 yıldır aracı aldığımdan beri yavaş giderken bazı bozuk zeminlerde iğrenç bir dökülme sesi oluyor ön takımda..tıkırtı burcunu amortisörleri değiştirdim faydası yok..direksiyon kutusunda boşluk yok diyor usta..rot balansçı hiçbir yerinde deforme parça göremedi..yalnız tıkırtı burcu değiştikten sonra bu defada direksiyonun hemen alt tarafından,kolon veya mafsalların ordan bi lokurtu gelmeye başladı,özellikle hafif sağ yönlü iken direksiyon..dururken de sağa sola hızlı hızlı çevirince de tıkırtı duyuluyor..valla bıktım bu seslerden..şu kramiyer miline gress deneyeceğim..aslında direk direksiyon kutusunun içine gresi basmak en güzeli,olmadı onuda denerim..birde şu iğrenç ses için fren sisteminden de şüphe ediyorum,ona da baktırıcam..dikkat eden var mı bilmem,şehir içi yavaş giderken frene kısa ve sert basıp çok seri şekilde çek bırak yapınca araba kafa sallıyorken o sırada abs devreye girip çıktığında aynı sesi duyuyorsun..loghghhhh loghghghh vuruyor,tıpkı çukurlarda yavaş giderken çıkan dökülme sesi gibi..